XS
SM
MD
LG

Hokejaši Zvezde ostvarili dve pobede

Foto: czbg.net

Hokejaši Crvene zvezde ostvarili su pobedu u svom premijernom meču u ovogodišnjoj IHL ligi. Savladana je ekipa Medveščaka sa 9:3 (1:2, 3:0, 5:1), mada je početak meča nagoveštavao da neće sve biti tako lako.

Prva trećina je započela Zvezdinim vođstvom u 5. munutu. Strelac je bio Podunavac. Ipak, gosti se nisu predavali, pa su na iznenađenje malobrojnih gledalaca uspeli da do kraja ovog period preokrenu rezultat u svoju korist. Prvo je u 13. minutu Josip Jazbec izjednačio na 1:1, da bi minut kasnije Ivan Belina doneo neočekivano vođstvo Medveščaku 1:2.

Crveno-beli su zapeli u drugoj trećini, pa je u 28. minutu Andrej Cvik (asistencija Janković – Mladenović) izjednačio na 2:2, da bi u 36. minutu Lazar Leštarić (asistencija Mladenović) doneo novo vođstvo crveno-belima od 3:2. Do kraja su Zvezdini hokejaši potvrdili da su kvalitetnija ekipa, pa je Lazar Leštarić svojim drugim pogotkom (37. minuta), na asistenciju kapitena Sabadoša, povisio na 4:2. 

Zvezda je svoju kanonadu nastavila u trećem periodu, a golovi su padali kao na traci. U 41. minutu Robert Sabadoš (asistencija Dragović) povisuje na 5:2, a u 44. minutu Pavle Podunavac (asistencija Dragović) donosi prednost od 6:2. Na 7:2 (49. minut) povisio je Andrija Španjević (asistencija Dragović), a Andrej Cvik u 53. minutu donosi prednost od 8:2 (asistencija Novaković – Mladenović). Poslednji pogodak na ovom meču (9:2) za Zvezdine oklopnike postigao je Uglješa Novaković u 57. minutu. Do kraja gosti su samo uspeli da ublaže Zvezdino vođstvo. Strelac za 9:3 bio je Aleh Dimitrijević.  

Kapiten Robert Sabadoš je nakon meča rekao sledeće:

“Kao prvo, pozdravljam sve naše fanove, pratioce i navijače. Ovo je bila prva ozbiljnija utakmica nakon dugog perioda. Nisam očekivao da ćemo imati lagan meč, kao što je i moglo da se vidi u prvoj trećini. Trebalo nam je malo vremena da se vratimo u neki ritam. Ima tu još dosta stvari na kojima treba da se radi, ali verujem da će to sve da se reši posle par dobrih utakmica.”

Odmah u nedelju, trener Nikola Bera i njegovi oklopnici, su otišli put Novog Sada gde su odigrali meč protiv ekipe Vojvodine. Meč se igrao u okviru IHL takmičenja. Crvena zvezda je slavila i u ovom susretu, a krajnji rezultat je bio 3:1 (2:1, 0:0, 1:0).

Zvezda je povela 1:0 u 3. minutu preko Marka Dragovića (asistencija Sabadoš), ali se Vojvodina vratila u meč u 5. minutu, a strelac je bio Miloš Pušac. Ipak, na prvi odmor se otišlo sa Zvezdinom prednošću od 2:1, a strelac je bio Lazar Leštarić (asistencija Podunavac – Dragović). U drugom periodu nije bilo golova, a u trećem je viđen samo jedan i to na samom kraju utakmice. Konačnih 3:1 za Crvenu zvezdu delo je Uglješe Novakovića.

Posle meča, za naš portal, Pavle Podunavac je rekao sledeće:

“Pre svega, želim da čestitam mojim saigračima koji su pokazali karakter. Mađim igračima čestitam jer su dali sve od sebe. Nismo imali dugačku klupu, pa smo izgubili puno snage već u prvoj trećini, baš kao i jučerašwoj utakmici. Smogli smo snage da ne primimo drugi pogodak, a golman Arsa je bio na visini zadatka.”

Pitali smo Podunavca koji segmenat igre treba popraviti da bi ekipa dostigla svoj maksimum u IHL i domaćem takmičenju.

“Kondicija”, odgovara Podunavac. “Nema nas puno, dosta je mladih igrača. Fali nam iskustvo, tako da moramo da se okrenemo klizanju.”

Izvor: czbg.net