XS
SM
MD
LG
27.10.2021 Ruža Ilić

Voždovac zaustavljen na startu Kupa

Dva gola iz kontre Radničkog i neprepoznatljiva igra Voždovca u prvih 45 minuta razlog su rane eliminacije iz nacionalnog Kupa. Uspeo je mladi Miloš Pantović pred kraj da smanji rezultat, ali to je bilo dovoljno samo za konačnih 2:1 (2:0) u gradskom derbiju šesnaestine finala.

Prošlogodišnje četvrtfinale ostao je nedostižan rezultat za ekipu koja je imala visoke ambicije u ovom takmičenju. Ipak, želja srpskoligaša zasluženo ga je odvela u osminu finala.

”Nisam zadovoljan igrom, posebno me u prvih deset minuta utakmice. Primili smo gol u 50. sekundi što ne priliči ni mlađim selekcijama, a ne jednoj seniorskoj ekipi. Stanje terena nam nije išlo u prilog, ali svakako bih čestitao ekipi Radničkog na zasluženoj pobedi”, rekao je Aleksandar Linta po završetku utakmice i prvog poraza od kada je preuzeo Voždovac.

Neočekivani početak za Zmajeve. Domaća ekipa povela je posle greške odbrane već u 2. minutu da bi posle samo sedam minuta rezultat na semaforu bio 2:0. Radnički je kontrama i polukontrama pravio problem i stvarao prilike isključivo posle propusta Voždovca. 

Posle nekoliko prilika koje su stvarali mladi Dragan Perošević i Miloš Pantović po levoj strani, prvu pravu šansu da smanje rezultat Zmajevi su imali preko Miloša Stojčeva sjajnim šutem sa distance koji je završio malo iznad prečke.

Oko 30. minuta igra Voždovca je konačno počela da liči na onu prepoznatljivu, napadačku. Samo par minuta kasnije Nemanja Milojević izveo je odličan slobodan udarac sa ivice šesnaesterca po desnoj strani posle prodora Aleksandra Bogdanovića, ali je golman Radničkog sjajnom odbranom sačuvao mrežu.

Prvu javnu opomenu u redovima Zmajeva pametnim startom kojim je sprečena kontru zaslužio je Dragan Perošević. Do kraja poluvremena nije bilo konkretnih prilika sa obe strane te se na pauzu otišlo sa dva gola prednosti za domaćina.

Aleksandar Linta drugi deo igre započeo je sa trostrukom izmenom. Na teren su istrčali Stefan Hajdin, Justas Lasickas i Aleksandar Stanisavljević, dok su u svlačionici ostali Nemanja Milojević, Dragan Perošević i Alen Mašović

Podigli su Zmajevi energiju u nastavku utakmice te su se napadi ređali jedan za drugim. Pojačan je i napad ulaskom Nikole Vujnovića i Ivana Milosavljevića koji su ušli umesto Dragana Stoisavljevića i Edina Ajdinovića.

Do sredine drugog poluvremena propušteno je nekoliko šansi koje su bile viđeni golovi u mreži Radničkog. Smenjivali su se u promašajima zicera Nikola Vujnović i Justas Lasickas koje su uspešno razigravali Stefan Hajdin i Miloš Pantović

2:1! Posle niza obećavajućih napada konačno je jedan takav u 71. minutu realizovan. Smestio je mladi Miloš Pantović loptu u donji desni ugao plasiranim šutem sa peterca posle asistencije Aleksandra Stanisavljevića.

Imao je prilika do kraja utakmice Voždovac da izjednači, pa čak i preokrene, ali je odbrana Radničkog odolela.

Ovim je završeno učešće Zmajeva u ovogodišnjem Kupu, dok je nova utakmica već po rasporedu za nekoliko dana, protiv ekipe TSC Bačka Topola u nedelju sa početkom u 17 časova.