XS
SM
MD
LG
22.10.2021 Ruža Ilić

Zmajevi trijumfalno u Surdulici

Druga uzastopna pobeda Voždovca na gostovanjima i to uz gol razliku 7:1! Iz Surdulice Zmajevi odlaze sa sva tri boda nakon pobede od 3:1 (1:1).  Igra u prvom poluvremenu nije odavala takav utisak, ali su u drugom delu momci sa Krova podigli nivo igre i u Beograd se vraćaju sa čitavim plenom.

Ovaj trijumf najbolji je poklon šefu struke Zmajeva, gospodinu Aleksandru Linti, koji je na današnji dan proslavio svoj 46. rođendan.

”Znali smo da će ovo biti teško gostovanje bez obzira na situaciju u kojoj se Radnik nalazi. Verovali smo u nas i u pobedu na ovom terenu čiji uslovi nisu bili za način igre koji Voždovac neguje, ali uspeli smo da se prilagodimo i da zasluženo pobedimo,” rekao je gospodin Linta uz čestitke domaćinu na fer i korektnoj igri.

Obe ekipe ušle su čvrsto u ovaj duel, gde se najviše istakao Stefan Purtić dobrim dugim loptama i asistencijama za krila. 

Ekipa Radnika imala je već u 5. minutu stopostotnu šansu za postizanje pogotka. Odbrana Voždovca zaspala je po levoj strani gde je prošao pas prema napadaču domaće ekipe koji nije uputio precizan šut, kao ni njegovi saigrači koji su u više navrata naletali na odbijenu loptu, ali je u jednom trenutku jedan od igrača u plavim dresovima bio u nedozvoljenom položaju.

Javnu opomenu u ranoj fazi utakmice dobio je Nikola Vujnović zbog nesmotrenog starta na ivici šesnaesterca protivnika.

Uzvratili su Zmajevi u narednih nekoliko pokušaja, ali bez ozbiljnije završnice. U jednom od takvih napada Justas Lasickas greškom je loptu predao protivniku koji je pokrenuo kontru dodavanjem ponovo po levoj strani, u ovoj utakmici najkritičnijoj. Miloš Milović zakasnio je da napravi ofsajd-zamku da bi Uroš Milovanović smestio loptu u suprotni ugao iza Miloja Prekovića za 1:0 u 8. minutu.

Najbolju priliku od početka utakmice imali su prvo Justas Lasickas, potom mladi Miloš Pantović. Nakon varke i odličnog dodavanja Aleksandra Stanisavljevića po zemlji nazad za litvanskog internacionalnca ovaj upućuje odličan šut ali je golman bio na mestu. Na odbijenu loptu natrčao je mladi reprezentativac i prošao skroz po levoj strani, ali je njegov šut od stative otišao u gol aut.

1:1! Posle serije napada Zmajeva, usledilo je auto-gol nakon odlično upućene lopte Miloša Pantovića koji je naterao štopera domaćih na grešku i smesti loptu u svoju mrežu.

Žuti karton zaradio je u prvom delu igre i Aleksandar Stanisavljević zbog sprečavanja obećavajućeg napada.

Miloje Preković sačuvao je nerešen rezultat na pauzi jer je u samoj završnici izuzetnom paradom sprečio da odličan šut sa distance posle gubitka lopte Stefana Purtića završi u mreži Zmajeva. Do odlaska na odmor u još jednom navratu se istakao čuvar mreže Voždovca za nastavak sa boljim fokusom.

U drugo poluvreme domaćin je ušao konkretnije, ali je i ekipa Voždovca imala svoje prilike. Iz jedne je Aleksandar Stanisavljević pokušao iz polu-voleja sa ivice kaznenog prostora ekipe Radnika, dok su mladi Miloš Pantović i Ivan Milosavljević stvarali prilike po krilu. 

Zmajevi vode od 55. minuta! 2:1 posle sjajne reakcije Nikole Vujnovića nakon izvedenog udarca iz ugla koji je iznudio najzaslužniji za prethodno izjednačenje – Miloš Pantović. 

Radnik – Voždovac 1:3 od 61. minuta!!! Odličan prodor Nikole Vujnovića po desnoj strani koji posle pogotka upisuje i asistenciju za Aleksandra Stanisavljevića koji maestralno ispred golmana Radnika prima loptu i smešta je u mrežu za dva gola prednosti.

Po postignutom pogotku, strelca trećeg gola, Aleksandra Stanisavljevića zamenio je Sekou Keita, dok je u isto vreme na teren istrčao i Filip Stanisavljević umesto Alena Mašovića.

Nisu Zmajevi stali sa ofanzivom, energija je bila na visokom nivou gde se posebno istakao Nikola Vujnović, ali i Sekou Keita koji je stvarao prilike po boku.

Priliku da zaigraju dobili su i iskusni Miloš Stojčev, kao i mladi Edin Ajdinović umesto Ivana Mlosavljevića i Miloša Pantovića

Do kraja utakmice da do promene rezultata ne dođe pobrinuo se sjajni Miloje Preković koji je u nekoliko navrata sprečio odlične napade ekipe Radnika. Poslednju promenu u samoj završnici Aleksandar Linta iskoristio je da uvede Nemanju Milojevića umesto igrača utakmice – Nikole Vujnovića.

U sledećem kolu, na svom stadionu, ekipa Voždovca dočekuje TSC.


Vojvodina 3 : 1 Radnički 1923
Crvena zvezda 1 : 0 Radnički (N)
Mladost 3 : 1 Kolubara
Spartak ŽK 2 : 0 Metalac
Napredak 1 : 1 Novi Pazar
Radnik 1 : 3 Voždovac
TSC 1 : 3 Partizan
Čukarički 6 : 1 Proleter
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 14 13 1 0 40
2 Crvena zvezda 14 11 2 1 35
3 Čukarički 14 7 5 2 26
4 Vojvodina 14 6 5 3 23
5 TSC 14 6 2 6 20
6 Napredak 14 6 2 6 20
7 Voždovac 14 6 2 6 20
8 Spartak ŽK 14 5 3 6 18
9 Radnički (N) 14 4 5 5 17
10 Proleter 14 5 2 7 17
11 Radnik 14 4 4 6 16
12 Mladost 14 4 2 8 14
13 Radnički 1923 14 4 2 8 14
14 Kolubara 14 4 1 9 13
15 Metalac 14 3 3 8 12
16 Novi Pazar 14 2 3 9 9