XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Marković sedmi na SP u gađanju samostrelom!

VIL (ŠVAJCVARSKA), 31. avgust (Info centar).- Srpski reprezentativac u streljaštvu Dragan Marković zauzeo je sedmo mesto u finalu na Šampionatu sveta u gađanju samostrelom na deset metara u zatvorenom u švajcarskom gradu Vilu sa 679 (584) kruga. Marković je pre raspucavanja bio sa 584 kruga treći, ali je imao 95 krugova u finalu, drugi najslabiji rezultat i pao je na sedmo mesto.

Milenko Sebić sa 572 kruga bio je 18. a Mihajlo Vujanović sa 542 kruga 25.

U pojednačnoj konkurenciji trijumfovao je mađarski strelac Peter Šidi, (šampion sveta iz Minhena 2010. u trostavu i vicešamion vazdušnom puškom, petostruki prvak Evrope, šesti na OI u Londonu MK puškom trostav) sa 692 (594 kruga u osnovnom delu). Srebro i bronza pripali su nemački predstavnicima Norbertnu Etneru sa 687 (589) u Andreu Vegelu sa 681 (582) kruga. Finale je vredelo 580 krugova.

Reprezentacija Srbije sa 1.698 krugova bila je šesta. Pobedila je Nemačka sa 1.744 kruga, ispred Francuske sa 1.732 i Austrije sa 1.728 krugova.

- Obzirom da smo debitovali u ovoj disciplini veoma sam zadovoljan –istakao je Dragan Marković. – Dugujemo veliku zahvalnost Streljačkom savezu Srbije jer ova disciplina po svemu spada u u streljaštvo a ne streličarstvo, koji nam je pomogao oko prijava. Uz nas su bili i DP „Novi Sad gas“, AIK banka kao i troje iskrenih prijatelja sporta iz Novog Sada, naši donatori Adnan Bulić, Leo Lerinc i Nastasija Knežević bez čije podrške ne bismo mogli da učestvujemo.

Za ovo takmičenje dva samostrela dobili smo od najvećeg proizvođača u svetu švajcarske firme Vinceler, a jedan su nam obezbedili organizatori.