XS
SM
MD
LG

Novosađanima ponovo kruna

Predivan ambijent u sportskom hramu na desnoj obali Ibra Foto: OSS

Odbojkaši kraljevačke Ribnice nisu uspeli da dođu do još jednog trofeja u klupskoj istoriji. U svom drugom finalu Superkupa Srbije, „musketari“ su poraženi od Vojvodine iz Novog Sada, zvaničnog šampiona Srbije, rezultatom 1-3. Ribnica je bila na dobrom putu da slavi pobedu pred skoro dve hiljade navijača, ubedljivo je dobila prvi set u kome je dominirala, ali kljuiič utakmice predstavljala su dešavanja u drugom setu. Domaćin je dva puta gubio ozbiljnu rezultatsku prednost, ali bio bliži vođstvu od 2-0. Greške dizača Bićanina i srednjeg blokera Stefanovića (dva auta u napadu i promašen servis na 23-23) omogućile su „lalama“ da u neizvesnoi završnici dođu do izjednačenja. To je utakicu odvelo u drugom pravcu, razigrao se korektor gostiju, bugarski internacionalac Radoslav Parapunov koji je bukvalno nosio svoj tim ka trijumfu. Ključni igrač u trećem setu bio je internacionalac u redovima Vojvodine Migel koji je prošao sve presudne lopte u završnici ovog seta. Ovaj deo igre Ribnica je igrala na visokom nivou, vodila je 10-6 i 13-9, činilo se da će „musketari“ uspeti da dođu do novog vođstva u meču. Ipak, posle tajm auta Novosađana, usledio je rezultatski preokret, Vojvodina je povela 20-19, a onda je na scenu stupio pomenuti Migel i serijom poena doneo Vojvodini vođstvo u meču 25-21 i 2-1. Tu je bio i kraj ovog dvoboja, jer u četvrtom setu na terenu je postojao samo jedan tim, Vojvodina. Ribnica nije imala snage za preokret, svaku grešku i priliku da poveća prednost aktuelni šampion je znalački koristio. Posle niza dobrih servisa Vilimanovića, strateg domaćih Milan Simojlović je zatražio tajm aut, ali to nije uticalo naigru Novosađana, ubrzo su imali kapitalnu prednost 14-7,a sve što je Ribnica uspela u ovom delu meča da uradi jeste da smanji to vođstvo na 15-11. Bilo je to nedovoljno za potpuni preokret, Vojvodina je sigurnom igrom, skoro rutinski meč privela kraju i stigla do prvog trofeja u ovoj sezoni.

Sve čestitke Vojvodini na pobedi, zaslužili su trofej. Ostaje žal, jer mislim da smo bili odlični na početku ovog meča, gosti nisu imali rešenja za našu igru i sve je bilo tako do završnice drugog seta. Tu smo napravili nekoliko fatalnih grešaka, šampion je to znao da kazni i meč je upravo u tom delu igre biom prelomljen. Izgubili smo niti dobre igre koje smo do tada imali i sve se preokrenulo. Sigurno da ćemo žaliti za ovim finalom, mogli smo da budemo prva generacija u istoriji kluba koja je osvojila Superkup, ali nismo uspeli – kaže kapiten Ribnice Ivan Todorović.

Duel Kraljevčana na mreži - Ivan Todorović i Andrija Vilimanović Foto: OSS

Svestan je jedan od najiskusnijih odbojkaša u srpskoj eliti da je meč sa Vojvodinom bio samo jedna epizoda?

Sudar primača Ribnice - Žarko Ubiparip i Ivan Todorović u akciji Foto: OSS

Ovo je tek početak, odigrali smo tek dve zvanične utakmice. Biće još duela, duga je sezona, tu je i Kup takmičenje. Ubeđen sam da ćemo se Vojvodina i mi još nekoliko puta sastajati ove sezone i siguran sam da neće uvek ishod biti kao što je bio u ovom Superkupu – zaključuje Ivan Todorović.

Zanimljivo da je Ribnica svoje prvo učešće u finalu Superkupa takođe imala u Kraljevu, 15. oktobra 2014. godine i tada je Crvena zvezda slavila ubedljivu pobedu rezultatom 3-0. Beogradski „crveno-beli“ su rekorderi sa pet trofeja, Vojvodina je osvojila četiri, dok je Novi Pazar osvojio dva Superkupa Srbije.

Odigrao dobro protiv "svojih" - korektor Ribnice Božidar Vučićević Foto: OSS

RIBNICA – VOJVODINA NS SEME 1 – 3 (25-19, 24-26, 21-25, 21-25)

Nova sportska dvorana u Kraljevu Gledalaca: 2000 Sudije: P. Balandžić i D. Rogić (Beograd)

RIBNICA: Stefanović 4, Todorović 11, Safanov 7, Bićanin 2, Ubiparip 12, Vučićević 16, Peković (libero 1), Pantić, Seizović 1, Ketržinski 2, Gajović 6, Krsteski (libero 2), Petković Nije igrao: Pajić Trener: M. Simojlović

VOJVODINA NSS: Simić 8, Migel 9, N. Čubrilo 5, Vilimanović 4, Parapunov 24, Mehić 7, Negić (libero 1), L. Čubrilo, bajandić 10, Vujović, Rudić Nisu igrali: Zečević, Mišković Trener: S. Boškan

 


18 .kolo Superliga
Crvena zvezda 3 : 0 Metalac Takovo
Ribnica 2 : 3 Vojvodina NS Seme
Radnički 3 : 1 Partizan Soccerbet
Spartak (Lj) 3 : 2 Spartak (S)
Mladi radnik 3 : 2 Niš
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena zvezda 18 14 4 40
2 Vojvodina NS Seme 18 13 5 38
3 Partizan Soccerbet 18 12 6 35
4 Radnički 18 12 6 34
5 Spartak (S) 18 12 6 34
6 Ribnica 18 11 7 35
7 Mladi radnik 18 6 12 20
8 Spartak (Lj) 18 5 13 13
9 Metalac Takovo 18 4 14 15
10 Niš 18 1 17 6