XS
SM
MD
LG

PLS: Derbi vodećih u Inđiji, Dragan Perišić novi trener Mitrovčana

Foto: Prva liga Srbije

Prvoligaši sutra derbijem u Ivanjici otvaraju mečeve šestog kola. Rasporedom je predviđeno da subota bude slobodan dan, a da će se većina utakmica odigrati u nedelju i dva susreta u ponedeljak. Pored duela između bivših superlugaša, Javor Matisa i Mačve, najveću pažnju zavređuje okršaj dve vodeće ekipe na tabeli Inđije i OFK Žarkova. Pored toga što imaju isti broj bodova, i gol rszlika im je indentična. Biće zanimljivo u susretima beogradskih prvoligaša  na Banjici i Dobanovcima. 

 Mačva putuje u Ivanjici u vedroj atmosferi, zadovoljni dosadašnjim rezultatima Trener Boris Savić je dobro analizirao igru domaćina i tvrdi da imaju najkvalitetniji roster.

- Javor Matis je zadržao okosnicu tima, iskusan su sastav, fizički dominantni, poseduju individualni kvalitet, i naročito su opasni u skoku posle centaršuteva i iz prekida. Igraju direktno zahvaljujući Omaru, Nikoliću i ostalima - kaže Savić i naglašava da idu da se u otvorenoj igri nadigravaju i potvrde kontinuitet pozitivnih rezultata. 

Derbi dve vodeće ekipe igra se u Inđiji. Od pet mečeva gost je odigrao četiri derbija i izgleda da su postali specijalisti da budu uspešni protiv najačih. Trener OFK Žarkova, Dejan Nikolić, respektuje domaćina, ali smatra da i njih protivnici treba da cene i poštuju zbog dosadašnjih rezultata.

- Poseduju kvalitetan i iskusan sastav, dobr vođen. Igraju na posed veći od protivnika, sa vedetama kao što su Milosavljev, Nedeljković, Žakula... Nećemo menjati način igre, odigraćemo disciplinovano, agresivno i bićemo trkački nastrojeni - poručio je poznati stručnjak.

U Inđiji su upoznati sa načinom igranja protivnika. Nebojša Jandrić  napominje da sa istim trenerom OFK Žarkovo igra prepoznatljivo. - Najupečatljiva je, ističe, njihova mladost, polet, sportska drskost, individualni kvalitet, tako da svakom mogu da naprave problem. Milosavljem je bio bolestan i tek se priključio timu, dok je Stojanović izvrnuo zglob.

Radnički uz Sremska Mitrovice od ponedeljka ima novog trenera. Dogovorena je saradnja sa Draganom Perićem, koji će sarađivati sa Milošem Lukićem i Markom Bajićem. Nije bilo vremena za upoznavanje i radi se u hodu. Juče su odigrali kup utakmice sa Kolubarom, gde su priliku dobili igrači sa manjom minutažom. O sledećem rivalu Mladosti GAT, koja je drastično promenila sastav, Perić naglašava da su  sa svakim pojačanjem pogodili. Imaju iskusan i stabilan tim, spreman za visoke domete. Biće, kaže, promena zbog odsustva bolesnih i povređenih igrača Josimova, Sadika, Jankovića, Aranitovića i Petrovića.

Kabel je najzad krenuo sa mrtve tačke i prvi bod osvojen je  u Bačkoj Palanci. Mogli su do celog plenka da Pavlici golman domaćih nije odbranio šut sa "bele tačke". Kao uvertiru za duel sa Zlatiborom, Novosađani su odigrali kup utakmica u Požegi. Osim poraza (4:1), neće je pamtiti po dobrom jer su ostali bez povređenog Novakovića i Lončara. - Zlatibor je favorit, tvrdi trener Belić, radi se o iskusnoj i uigranoj ekipi, posebno su opasani iz prekida. Znaju da igraju na rezultat, prava takmičarska ekipa, za razliku od nas koji smo razvojni tim. 

Kad se igra sa poslednjim na tabeli uvek postoji rezerva, pa i strepnja, kažu u Zlatiboru. Razmišljaju da je dobro što je Kabel osvojio bod, zbog sujete, i napominju da bolje igraju u gostima, pogotovu kad se domaćin otvori. Gledali su juče u kupu, u Požegi, mlad sastav Novosađana i zaključili da su počeli kasnije sa treninzima, ali iz kola u kolo igraju sve bolje.

Železničar je juče savladao ubedljivo u kupu Radnički iz Pirota (3:0). Trener Aničić kaže da nisu ni bolje ni slabije odigrali u odnosu na prethodne utakmice. - Timok 1919 je, kaže, korektno startovao, ima iskusan sastav i igrače sa inostranim iskustvom kao što je Jovanović, špic Dragićević i bek Božović. Moramo ih uzeti za ozbiljno pogotovu posle ubedljive pobede nad Budućnošću. U međuvremenu u Pančevo su pristigla nova pojačanja, Balaž i Milošev. I dalaje su van stroja  Sikimić, Knežević, Tomić, Stanimirović i Jovanović.

Loznica je dvonedeljnu pauzu iskoristili da odigraju prijateljsku utakmicu sa Slobodom iz Tuzle, i kup sa Jedinstvom iz Rumenke. Dobro odmorni očekuju OFK Bačku, koja je najavljivala velike ambicije uoči prvenstva. Dobro se kotiraju, forsiraju pas igru, teže ofanzivi, i sigurno je da se neće braniti u Klupcima. Trener Mićić neće moći da računa na povređene Milinkovića, Matića, Ilića i Vraštanovića.

Jedan od dva mala beogradska derbija odigraće se u Dobanovcima, gde dolaze uzdrmani "traktoristi". Napominju da je IMT mnogo kvalitetnija ekipa nego što govore rezultati. Igraju ofanzivno, ali teško daju golove, i u Budućnosti se nadaju da će gostima krenuti nabolje posle njihove utakmice. Van pogona su Pajović i Kodžić, koji se povredio juče na kup meču protiv Mokre Gore u Novom Pazaru.


30 .kolo Prva liga Srbije
Radnički (SM) 1 : 0 Zlatibor
OFK Bačka 0 : 1 Timok 1919
RFK Grafičar 1 : 3 IMT
Mačva 0 : 0 Mladost GAT
OFK Žarkovo 1 : 1 Budućnost
Inđija 1 : 3 Železničar
Javor Matis 4 : 0 Kabel
Rad 1 : 0 Loznica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Inđija 30 17 7 6 58
2 Mladost GAT 30 16 9 5 57
3 Javor Matis 30 15 11 4 56
4 Železničar 30 15 7 8 52
5 IMT 30 13 10 7 49
6 Radnički (SM) 30 13 7 10 46
7 OFK Žarkovo 30 12 6 12 42
8 Loznica 30 11 8 11 41
9 Mačva 30 10 9 11 39
10 Budućnost 30 9 8 13 35
11 RFK Grafičar 30 10 5 15 35
12 Rad 30 9 8 13 35
13 Zlatibor 30 8 10 12 34
14 Timok 1919 30 9 6 15 33
15 OFK Bačka 30 6 15 9 33
16 Kabel 30 1 6 23 9