XS
SM
MD
LG

Srpske lige: U Kruševcu gostuje GFK Dubočica, okršaj vodećih u Bečeju, mačvanski derbi u Bogatiću, Brodarac bolji od "studenata"

U Srpskoj ligi Istok četiri meča su na programu sutra, a četiri u nedelju, gde nas očekuju dva derbija u Svilajncu i Kruševcu.

Sutra program otvaraju novajlije Meševo i Brzi brod. Vreme je da pojačani domaćin zabeleži prvu pobedu. Ekipa koja hoće da igra, puno trče i borbeni su, dobili su rivala po meri. Timočanin krasi timski duh i favoriti su protiv leskovačke Sloge koja očito nema dovoljan kapacitet za treći rang. U knjaževačkom srpskoligašu sve se vrti oko Stojanovića, koji vodi brigu o svemu, igra, organizuje i pokreće sve aktivnosti u klubu. Radnički je čvrsta ekipa, forsira takozvanu pirotsku varijantu po kome su prepoznatljivi. U duelu sa Rembasom su favoriti, kome ne ide, muče se, igraju po principu toplo-hladno. U Trgovištu gostuje Budućnost, bez primljenog goka, i moguća su sva tri reziltata. Pčinja igra na malom, teškom terenu, gde ne može da se razvije igra. U nedelju su na programu još četiri meča, i obeležiće ih derbi u Kruševcu, gde gostuje GFK Dubočica. Malu prednost dajemo domaćina zbog balansa, konstantnosti. Gostima je jači deo tima napad predvođen strelcem Savićem i vezni red tako da očekujemo golove u derbiju. Svilajnčani se ne smeju kockati, i moraju ući jače i odlučnije u duel kako bi obradovali svoje navijače. U Leskovcu su odoleli GFK Dubočici, bili blizu pobede i vreme je da zablistaju protiv Vranjanaca, koji teže tranziciji, i sa laganim i pokretnim ligračima čekaju da napadnu preko Hristića i Stojiljkovića. Kad kola krenu nizbrdo teško ih je zaustaviti i u Negotinu su svesni da će sa postojećim igračkim kadrom i odnosom prema igri, teško izvući. Mlad sastav GFK Jagodine apsolutni je favorit, mada su iznenađenje moguća. Vlasina je pojačana i gajila je velike ambicije i tri boda ne mogu ih zadovoljiti. U međuvremenu klub je napustio trener Dragan Nikolić i stiče se utisak da nisu uspeli da se adaptiraju i konsoliduju. Da li će sa novim kormilarom mladim Jovicom Mitrovićem biti bolje ostaje da se vidi. Da li je vodeće Jedinstvo potrošilo zalihe sreće i mogu li sa ograničenim kapacitetom ostati na vrhu dobiće odgovor u nedelju u Vlasotincu.

U Srpskoj ligi, Vojvodina, sutra se igra šest utakmica. Borac iz Sakula odlazi na noge mladom i tehnički potkovanom, ali bez dovoljno iskustva Jedinstvu. Gost da popravi utisak sa prethodne utakmice, a domaćin će težiti da što pre zaboravi OFK Bečej 1918. Derbi se igra u Bečeju gde dolazi preporođeni sastav Feniksa 1995. Od dve vodeće ekipe koje su na startu najviše pokazale, blagu prednost dajemo Savanoviću i drugovima. Još jedan derbi igra se u Vršcu, gde domaćin u dobrom raspoloženju dočekuje uzdrmani Tekstilac. Gost po imenima ima možda najjači tim u ligi, ali ne pružaju adekvatne rezultate, te stoga blagu prednost dajemo OFK Vršcu. U Pančevo dolazi neugodna ekipa Omladinca, predvođena Ležajićem i pojačana Zoricom iz Železničara. Dinamo 1945 dobio je vetar u leđa pobedom u Kuli, polako izlaze iz manje krize i disciplinom u igri pokušaće da poprave bodovi saldo. Okršaj dva Radnička, koji nisu ispunili očekivanja, posebno to važi za Somborce, koji su i dalje bez bodova. Očekuje nas u Zrenjaninu neizvestan meč, mada je kvalitet na strani gostiju. Domaćin pokušava da se konsoliduje posle problema iz pripremnog perioda i odlaska ključnih igrača. Podmlađeni OFK Stari grad se izdigao neočekivanom pobedom u Kikindi, i sa dozom samopouzdanja dočekuje uzdrmani Hajduk, koji će pokušati da vadi fleke posle poraza od Dinama 1945. Tisa ima mlad tim, i tek jedan bod, i nalaze se pred novim iskušenjem zvanim 1. maj, koji su sa novim trenerom Đokićem solidno startova i pokazao da se radi o respektabilno sastavu. Domaćin plaća ceh neiskustvu i na volšeban način ispustili su vođstvo u Novim Banovcima. Borac iz Šajkaša, sa iskusnim Smiljanićem i OFK Kikinda sa Stevanovicem, traže nove bodove, domaćin ohrabren bodom iz Sakula a gosti razočarani porazom od Starog grada. Kikinđani igraju tvrdo, disciplinovano, na kontru, i pitanje je mogu li da se nametnu ambicioznom domaćinu.

Na Zapadu pažnju privlači mačvanski derbi između vodeće Mačve 1929 i Jedinstva. Domaćin je dobro startovao, za razliku od rivala koga tišti poraz na startu u Krupnju. Trener Ubljana vodio je i srpskoligaša iz Bogatića i dobro je upoznat sa kvalitetnima domaćina, tako ako bi tipovali sva tri znaka. Smederevo 1924 posle propuštene prilike da slave u Arilju, nalaze se pred imperativom pobede. Rađevac sa dve pobede, i bez poraza, dolazi na Dunav da iznenadi još jefnog favorita. Domaćin ima kvaliteran sastav sa Stanićem na krilu bliži je osvajanju tri boda. Sloga u Požegi je favorit protiv povratnika iz Rabrova. Ušli su u formu, ali će teško ponoviti prošlogodišnje rezultate. Mladi radnik ima za protivnika iskusan i uigran sastav Takova. Trener Jovanović se oslanja na kvalitete Mihailovića, Đurđevića, Lakote i Krasića. Igraju sa četiri igrača u liniji, u napadu sa trojicom, i da se videti da su ofanzivna ekipa. Domaćin je postigao samo jedan gol na tri susreta i očekuje nas tvrda utakmica, gde može jedna greška da odluči. Borac 1926 je bliži pobedi od Kragujevčana. Neće im biti lako protiv mladog i borbenog sastava Sušice. Čačani su oba meča dobila kraj Morave i samo zbog toga su bliži pobedi. Trepči nikako da krene. Bez bodova su i datog gola. Ostali su bez velikog broja igrača, i biće teško da se konsoliduju. Sloga iz Bajine Bašte je najprijatnije iznenađenje, i na krilima pobede nad Čačanima blagi su favoriti. Kraljevčanima se pruža prilika da protiv oslabljene Budućnosti uknjiže prve bodove. U međuvremenu su se pojačali i u igri se vidi napredak. Gosti su odoleli Smederevcima i polako izlaze iz krize. Real je tipična domaćinska ekipa koji se uglavnom oslanjaju na Lukića, oko koga se sve vrti. Užičani poseduju kvalitet, iskusniji su i bliži pobedi.  

Beograđani tradicionalno prvi otvaraju kolo, i danas su snage odmerili Studentski grad i Brodarac. Slavili su gosti u nezanimljivoj i bez šansi utakmici. Brodarac je kontrolisao dešavanja na tetenu, domaćin se orjentisao na kontre. U međuvremenu ostali su bez trenera  Andrije Poljaka, i bodova (0:1). Mlad tim BASK-a (filijala Čukaričkog), sa iskusnim Bađenom i Lazarevićem, igraju ofanzivno i na Carevoj ćupriji gledaćemo zanimljivu i sadržajnu utakmice. Prva iskra se zahvalila na daljoj saradnji treneru Srdi Kneževiću i videćemo da li će to doneti boljitak u duelu sa liderom OFK Beogradom. Mnogo je uloženo u pojačanja i organizaciono klub funkcioniše na višem nivou nego što zahteva Srpska liga. "Romantičari" imaju maksimalni učinak, u seriji su i bliži pobedi. OFK Borča je upisala dve pobede, i puni samopouzdanja odlaze u Leštane, koji su za mnoge nepoznanica i kod kuće su nezgodan rival. Goste će predvoditi iskusni Ahmetović i Svetlićić, koji može jednim potezom da reši meć. Obrenovčani imaju popravni protiv poslednjeg Ušća, koji su bez boda i gola. Ni domaćin ništa nije bolji i primili su najviše golova. Treba reći da su mladi i trebaće vremena i strpljenja da proigraju. Radnički je favorit protiv Borca na Novom Beogradu. Lazarevčani su napravili mali pomak i osvojili prvi bod. Trener Jovica Damnjanović ima na raspolaganju ozbiljan i kvalitetan sastav i smeši im se treća pobeda. Jedinstvo se posle dva poraza, i primljenog gola u 90. minutu protiv Borca, donekle konsoIidovalo, ali su ubedljivi i snažni Zemunci bliži pobedi. Utakmica izmeđuTeleoptika i TEK-a odložena je i odigraće se 22. septembra.


Meševo 3 : 2 Timočanin
Rembas 2 : 1 Jedinstvo (P)
GFK Jagodina 2 : 0 OFK Brzi Brod
GFK Dubočica 2 : 1 Sloga (L)
Budućnost (P) 4 : 2 Radnički (P)
Pčinja 2 : 0 Hajduk Veljko
Trayal 2 : 1 Radnički (S)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Trayal 28 20 8 0 68
2 Budućnost (P) 28 16 6 6 54
3 Radnički (S) 28 14 6 8 48
4 Radnički (P) 28 14 5 9 47
5 GFK Jagodina 28 12 7 9 43
6 GFK Dubočica 28 11 9 8 42
7 Timočanin 28 12 5 11 41
8 Vlasina 28 12 4 12 40
9 Pčinja 28 11 6 11 39
10 Jedinstvo (P) 28 8 10 10 34
11 Meševo 28 10 4 14 34
12 OFK Brzi Brod 28 9 5 14 32
13 Hajduk Veljko 28 9 4 15 31
14 Rembas 28 7 6 15 27
15 Sloga (L) 28 1 3 24 6