XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Streljački klub „Novi Beograd Ušće“ proslavio srebrnu medalju Ivane Maksimović

Streljački Klub „Novi Beograd Ušće“ u prekrasnom ambijentu restorana „Petica“ na Adi Ciganliji čiji je vlasnik nekadašnji trener ovog kluba Dejan Mijailović, proslavio je srebrnu medalju svoje takmičarke Ivane Maksimović MK puškom trostav na Olimpijskim igram u Londonu.

Prisustvovali su prijatelj kluba, nekadašnji strelac, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Nebojša Stefanović, generalni sekretar OKS Đorđe Višacki, predsednik Streljačkog saveza Srbije Obrad Stevanović, šef kabineta predsednika Opštine Novi Beograd Jovana Joksimonović, Jelena Jakovljević i Bojana Miličević predstavice Sportskog svazea Beograda, Dragan Ćirić iz Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, predsednik i generalni sekretar SD Ušće Dragan Milojević i Željko Novaković, generalni sekratar SSB Dragan Milisavljević, prvi trener Gorana Maksimovića Vasa Spasojović, direktor kluba Novi Sad Zvonko Šabanovićč, predsednik Komisije za informisanje SS Srbije i sekretar kluba Pančevo Siniša Veljković, Srećko Pejović trener reprezentacije Kuvajta, Jasna Šekarić, Zorana Arunović i Nemanja Mirosavljev olimpijci iz Londona, predstavnici Vojvođanske banke, jednog od sponzora olimpijskog tima Srbije, veliki broj strelaca, streljačkih radnika, trenera i asova ovog sporta među kojima su bili i Mirjana Jovović, Mališa Marković, Rodoljub Hadžicenić, Momčilo Savić, Aranka Binder, Lidija Mihajlović, Stevan Pletikosić, Dragan Marković, Jelena Arunović... kao i brojni novinari i TV ekipe.

O rezultaima kluba „Novi Beograd Ušće“ od osnivanja 1997. do prve olimpijske medalje govorio je predsednik Slobodan Kuprešanin, istakavši da očekuje da na talasu ovog velikog uspeha, i klub, ali i beogradsko i srpski streljaštvo dobiju bolje uslove za rad i takmičanja, da Ivana Maksimović ne mora da putuje u Novi Sad da bi trenirala. Čestitao je i Milici Mandić, Andriji Zlatiću i vaterpolistima na olimpijskim trofejima.

- Miri i Goranu, koji su u obe uloge, kao roditelji i stručnjaci, dali ogroman doprinos ovom uspehu želim da tako nastave do Rija 2016. i da se ponovo nađemo na ovim istom mestu. Siguran sam da će nas Ivana i na narednim takmičenjima obradovati trofejima, evropskim i svetskim. Zahvaljujem se Ministarstvu omladine i sporta Srbije, Olimpijskom komitetu Srbije, Gradu Beogradu i Opštini Novi Beograd na ogromnoj pomoći, posebno u olimpijskoj godini, za našu takmičarku i nadam se da će se takva dobra saradanja nastaviti – istakao je Slobodan Kuprešanin koji, kao strelac, potom i streljački radnik proslavlja ove godine četiri decenije u streljaštvu, a od osnivanja kluba je predsednik.

Ivana Maksimović se rasplakala i priznala:

- Lepo mi je bilo i na balkonu Starog dvora, ali je ovde još lepše, jer sam sa svim moji prijateljima, porodicom i bakom i hvala vam na svemu.

Dar kluba, uramljenu fotografiju sa medaljom u Londonu, Ivani Maksimović uručila je njena najbolja drugarica iz kluba i stalna „cimerka“ na putovanjima Dragana Todorović. Ivana i Mira Maksimović su dobile bukete cveća, a Goran Maksimović nekoliko boca šampanjca koji je na licu mesta otvoren i popijen. Porodica Maksimović je od prijatelja iz kluba Novi Sad dobila majice sa imenima i prezimenima i sa znakom Rija sa željom da i tamo bude uspeha, a uručio ih je olimpijac Nemanja Mirosavljev. Od kluba Pančevo Ivana Maksimović je dobila umetničku sliku, kao i dar od Vojvođanske banke.

Veliki broj gostiju zabavljala je sjajna grupa „Denis i Obule“ a na žurci koja je potrajala dugo posle svečanog dela, najrazigranija je bila - Ivana Maksimović, u kojoj ima energije za desetoro!