XS
SM
MD
LG

Da li se Evropa obrukala?

U drugoj utakmici kvalifikacionog turnira za žensku Ligu prvaka između subotičkog Spartaka i BIIK Shymkent iz Kazahstana, domaća ekipa je poražena rezultatom 0:2. Za one koji nisu imali priliku da pogledaju utakmicu evo nekoliko ličnih zapažanja.

Subotička publika, poznata po svojoj mirnoći i staloženosti, na ovoj utakmici je više puta burno i žučno reagovala na nekoliko veoma čudnih, nelogičnih ili neprincipijelnih sudijskih odluka. Rušenje Jelene Čanković u šesnaestercu publika na stadionu je videla kao prekršaj za najstrožu kaznu, ali glavni sudija nije mislila tako. Bio prekršaj ili ne ona je morala otkloniti svaku sumnju na jedan od dva moguća načina, onako kako je to predviđeno fudbalskim pravilima. Pokazati na belu tačku ili Jeleni Čanković pokazati žuti karton.

Nedugo potom lopta odbijena od zemlje udarila je u ruku Violetu Slović na ivici šesnaesterca i sudija za to dosuđuje prekršaj. Identičan slučaj se dešava u šesnaestercu BIIK-a, ali ovoga puta igranje rukom nije dosuđeno kao prekršaj.

Veoma čudna odluka, rekao bih kompenzacija za dva nedosuđena jedanaesterca, doneta je kada Željka Radanović, kao poslednji igrač odbrane, čini faul nad protivničkom igračicom i za taj prekršaj je trebala dobiti crveni karton, ali nije dobila čak ni žuti(?!). Crveni karton je neizostavno trebala dobiti i Marija Radojičić, u 86 minutu za nesportsko ponašanje, kada je vidno iznervirana zbog nekažnjavanja prekršaja koje nad njom čine protivničke igračice, okrenula se i ošamarila igračicu koja je prethodno načinila prekršaj obarajući je sleđa. Uzgred da napomenem, po zvaničnoj statistici koju možete videti na sajtu UEFA, Spartakove igračice su pretrpele čak 19 faulova nasuprot 4 koje su one počinile nad protivnicama.
Kako bi statistika izgledala da su svi prekršaji protiv "golubica" dosuđeni...? Ostaje otvoreno pitanje kakvi su razlozi naterali Poljakinju da u 85 minutu sa klupe odstrani tim menadžera, Bojana Arsića(?).

Igračice Spartaka su se borile maksimalno, naročito u drugom poluvremenu, imale su mnogo šansi da preokrenu rezultat od kojih su najupečatljivija 4 pogotka u prečku, ali sreća ovoga puta nije bila na strani hrabrih.

Poslednja kvalifikaciona utakmica igra se u četvrtak 16. avgusta na stadionu Karađorđe u Novom Sadu. Ljubitelji ženskog fudbala moju je pratiti u direktnom prenosu na RT Vojvodina.

ŽFK Spartak