XS
SM
MD
LG

Košarkašice Crvene zvezde šampionke Srbije!

Košarkašice Crvene zvezde osvojile su 32. šampionsku titulu u istoriji kluba, pobedom u majstorici finala plej-ofa protiv Art Basketa rezultatom 77:61.

Posle dramatične završnice u drugoj utakmici finala i pobede Art basketa crveno-bele su ovaj put odradile lak posao i gotovo rutinski stigle do titule. Već u ranoj fazi susreta napravile su seriju 13:1 posle koje je na poluvremenu razlika iznosila 15 poena (40:25), da bi do kraja bez većih problema sačuvale prednost i ostvarile konačnu pobedu.

Najbolji strelac naše ekipe bila je Nađa Nedeljkov sa 19 poena, dok je MVP finala bila Ivana Katanić sa 17 poena (6/17 iz igre, 4/13 za dva), te 12 asistencija i sedam uhvaćenih lopti, za indeks 33. Milica Bojović takođe je imala 17 poena, dok je Maša Janković pokupila po 12 poena i skokova. Kod Art Basketa Višnja Stefanović je imala 12 poena i devet skokova, dok je Katarina Zec takođe dopisala 12 poena.

Zlatne medalje pobedniku plej-ofa i prvaku Srbije za 2020/21 ekipi Crvene zvezde Kombank je uručio generalni sekretar KSS Zlatko Bolić, a pehar predsednik KSS Predrag Danilović.