XS
SM
MD
LG

"Malene" izborile majstoricu

Dragana Gobeljić i Snežana Čolić u duelu tokom četvrte utakmice plej ofa u Kraljevu Foto: G. Šljivić

U grotlu dupke pune legendarne dvorane na Ibarskom keju košarkašice Kraljeva su pobedile Crvenu zvezdu, nadoknadile 0-2 u seriji i stigle do pete utakmice, majstorice za titulu prvaka Srbije. Zaslužile su „malene“ ovaj trijumf iako su do njega došle posle velikih uspona i padova i uzbuđenja u poslednjih pet minuta meča. Furiozni početak čete Nikole Jovanovića „crveno-bele“ nisu očekivale. Nisu snašle, drhate su ruke gošćama, a domaće su preko Edvardsm Gobeljić i Brajković sbve pogađale. Za tili čas Kraljevo je imalo prvu dvocifrenu prednost 14-4,a nešto kasnije i ogromnih 24-6. Pravo je čudo kako domaće nisu ubedljivije dobile ovaj period, ali stečena prednost posle prvih deset minuta je bila dovoljna za trijumf i ispostaviće se da je bila i presudna u ovoj utakmici.

U nastavku se C. zvezda digla, ali su domaće čuvale veliku prednost sve do trenutka kada je kapiten Gobeljić napravila treću ličnu grešku. Njen izlazak malo je poremetio redove Kraljeva, Beograđanke su napravile seriju 12-1 i rezultatski se potpuno vrateile u meč. Kraljevo je na velikom odmoru imalo šest poena prednosti 38-32 što je više nego mala razlika u odnosu na dešavanja na parketu. U trećoj četvrtini ponovo su „malene“ u transu, stižu do 16 poena prednosti, činilo se da će dvorana eksplodirati, ali zvanični šampion nije mislio na predaju. Na ruku im je išla povreda Ivane Brajković zbog koje je morala van terena i četvrta lična Dragane Gobeljić. Nekoliko ishitrenih grešaka, promašenih šuteva domaćih, „crveno-bele“ su znale da iskoriste i značajno smanje prednost, a polovinom poslednje četvrtine, posle trojke Nevene Naumčev su prvi put povele u meču 60-59. Na parket se tada vratila Brajković, želela je da pomogne makar i na jednoj nozi. Na parket je morala i Gobeljić i krenula je igra koš za koš. Domaće su nošene bodrenjem sa tribina stekle lepih osam poena prednosti,a presudila je blokada Edvards nad Čolić u pokušaju za tri, čime je C. zvezda ispustila i poslednju šansu da se rezultatski vrati u ovom susretu. Slavlje je moglo da počne,a tačku na pobedu Kraljeva stavila je sjajna Dragana Gobeljić sa linije penala. Retko je ko verovao posle 2-0 u seriji za C. zvezdu da će se u finalu plej ofa gledati peti meč, ali „malene“ su odbile da se predaju. Sada će jedna utamica sve odlučiti i sve je moguće. Kraljevo žarko želi titulu i boriće se do poslednje da u subotu u Beogradu ostvari taj nedosanjani san.

ŽKK KRALjEVO – CRVENA ZVEZDA 75 – 69 (24-8, 14-24, 18-18, 19-19)

Dvorana: Kutija šibica na Ibarskom keju Gledalaca: preko 2000 Sudije: Smiljanić, Krstić, Savić

ŽKK KRALjEVO: Gobeljić 22 (7 sk), Izli 6, Brajković 17 (12 sk), Stevanović, Vasiljević, Edvards 16 (8 sk, 6 as), Janić, Nedeljković, Nestorov 5, Mehović 2, Tešić, Rajić 7 (5 sk)

CRVENA ZVEZDA: Naumčev 18, Hol 10, Jovanov, Čorto, Bogićević, Zečević 2, Katanić 9 (10 sk), Nedeljkov, Jevtović, Bojović 10, Jakovina 9, Čolić 11 (5 sk)