XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Mikec pobedio na kontrolnom takmičenju u Frankfurtu na Odri

Damir Mikec olimpijac beogradskog Policajca pobedio je MK pištoljem na kontrolnom takmičenju na priremama vodećih svetskih strelaca u Frankfurtu na Odri u Nemačkoj sa 664,1 (564) kruga. Drugo mesto pripalo je Đordanu (Italija) sa 662,5 (565) a treće Ukrajincu Omelčuku sa 660,1 (565) krugova. Finale je vredelo 558 krugova.

- Ušao sam kao treći u plej of, ali sam imao odličnu finalnu seriju od 100,1 krug i pretekao dvojcu strelaca koji su u osnovnom delu imali po krug više od mene – kaže Damir Mikec.- Posle šestog metka izbio sam na čelo i ostao do kraja. Kokurencija je izvanredna, bar 15 strelaca iz ovog kampa mogu da se upuste u borbu za medalju u Londonu i valiko je zadovoljstvo trenirati sa takvima asovima. Za mene su ove prireme bila izuzetno korisne, video sam šta i koliko mogu i naročito šta treba još da se uradi. U subotu gađamo pre podne vazdušnim pištoljem, a po podne u 17 časova hvatamo let za Beograd da bismo u nedelju učestvovali na “Trofeju Novog Sada”.

Gađali su strelci iz Italije, Francuske, Portugalije, Španije, SAD, Ukrajine, Jermenije, Salvadora, Češke, Mađarske, Švajcarske, Finske, Litvanije, Češke i Irana i čak 18 strelaca iz Nemačke!

Fantastični rezultati postignuti su u gađanju MK pištoem 30 plus 30 metaka za žene. Ukrajinka Kostevič je pobedila, i sa 594 kruga imala osnovni rezultat jednak svetskom rekordu, Nemica Dorsjuren Mungabajar “ubila” je 593, a Čehinja Lenka Maruskova 592 kruga! Jasna Šekarić i Zorana Arunović su bile sedme i osme sa po 578 krugova. Supruga Damira Mikeca, Melisa, koja gađa za Salvador i učestvovaće na OI, imala je 563 kruga MK puškom trostav.

Ove prireme dela olimpijskog tima Srbije pištoljem omogućio je Olimpijski komitet Srbije. OI u Londonu su od 27. jula do 14. avgusta.