XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Čas streljaštva za sedmu silu održali Zorana Arunović i Damir Mikec

Zorana Arunović i Damir Mikec, reprezentativci Srbije, održali su čas streljaštva predstavnicima „sedme sile“ na strelištu na Carevoj ćupriji i pokazali na koji način se najbolje gađa malokalibarskim pištoljem.

Dvoje olimpijaca Srbije i stipendista Telenora, generalnog sponzora olimpijskog tima Srbije, govorili su i o toku finalnih priprema za najveće sportsko takmičenje na i šta ih sve očekuje do odlaska u London.

Zorana Arunović, koja je kao juniorka osvjila svetsku i evropsku titulu 2006., a kao seniorka svetsko zlato i srebro 2010. u Minhenu je istakla:

- Pripreme za Olimpijske igre traju prilično dugo, naporne su ali sam zadovoljna kako se sve odvija. Mislim da sam dostigla rezultatski nivo koji je planirala moja sestra i trener Jelena u obe discipline i sada je samo važno da tu formu očuvamo do Olimpijskih igara u Londonu koja počinju 27. jula.

Damir Mikec je na poslednja dva Svetska kupa ove godine osvojio zlatnu i srebrnu medalju i u London odlazi kao broj jedan na svetskoj rang listi MK pištoljem:

- Lepo je kada ste broj jedan, ima ta pozicija posebnu težinu u streljačkom svetu i meni daje podstrek za pripreme pred drugo učešće na olimpijskim igrama. Pripreme teku po planu, sutra odlazimo na završi deo u Nemačku, a onda me u Novom Sadu od 30. juna do 1. jula očekuje jako međunarodno takmičenje i na kraju od 6. do 8. jula državno prvenstvo. U London idemo ranije, već 20. jula da bismo iskoristili maksimalno sve termine za treninge - objasnio je Damir Mikec.

Tim Srbije u streljaštvu imaće osmoro učesnika na Igrama u Londonu. Uz Zoranu Arunović i Damira Mikeca pištoljem će gađati i Bobana Veličković, Jasna Šekarić i Andrija Zlatić, dok će puškom medalje nišaniti Ivana Maksimović, Andrea Arsović i Nemanja Mirosavljev. Svaka zemlja može da ima najviše po dva učesnika po disciplini.

Kompanija Telenor je drugi olimpijski ciklus zaredom generalni sponzor olimpijskog tima Srbije i partner Olimpijskog komiteta Srbije. Saradnja je počela pre Igara u Pekingu 2008. U ovom ciklusu Telenor i dodatno stipendira 12 sportista u pojedinačnim sportovima u pripremama za najveće sportsko takmičenje na svetu.

Na Olimpijskim igrama u Londonu olimpijski tim Srbije obeležiće tačno 100 godina od učešća 1912. u Stokholmu. Tim Srbije u ovom trenutku broji 112 sportista koji će se boriti za medalje u 15 sportova.

Predstavnici medija mogli su da se uvere i u kakvim lošim uslovima na Caravoj ćupriji treniraju srpski strelci, ali i pored toga beleže izuzetne rezultate.