XS
SM
MD
LG
25.11.2020 fkvozdovac.rs

Voždovac u četvrtfinalu Kupa, Krunić ponovo briljirao u penal seriji

Foto: FK Voždovac

Zmajevi pobedom u osmini finala Kupa Srbije do naredne runde takmičenja! Posle boljeg izvođenja jedanaesteraca (3:0), pobeđena je ekipa Javora u Ivanjici. 

U regularnom delu, rezultat je bio 1:1 (1:0), ali ono što je obeležilo ovaj duel jeste činjenica da je u penal seriji mreža Zmajeva ostala netaknuta. Maestralni Miloš Krunić, ponovo je pokazao svoj kvalitet i samopouzdanje odbranivši prvi penal, što je osujetilo i naredna dva izvođača domaće ekipe koji su šutirali preko gola. Krunićeva odbrana je s druge strane ulila samopouzdanje izvođačima Voždovca koji su bili sigurni sa bele tačke. 

Šef stručnog štaba Jovan Damjanović nije krio oduševljenje posle prolaza u narednu rundu Kup takmičenja:
”Gledali smo jednu dobru i otvorenu utakmicu. Javor igra dobar fudbal, ali smo posle 15 minuta uspeli da preuzmemo kontrolu.  Usledio je penal, ali smo pored tog pogotka imali još nekoliko dobrih situacija. Drugo poluvreme Javor je bio konkrentiji, ali je u finišu utakmice naša igra došla na svoje što je dovelo do nekoliko kvalitetnih prilika. Penali su lutrija, ne bi bilo nezasluženo i da je Javor prošao dalje.”

Osim na sam rezultat, gospodin Damjanović se osvrnuo i na činjenicu da je Voždovac nastupio u podmlađenom sastavu: ”Srećan sam što su momci poput Jakovljevića, Mijailovića, Stoisavljevića, Cvetićanina i Pantovića dobili priliku da pokažu svoj raskošan talenat. Mislim da njihovo vreme tek dolazi, ali i da kvalitetno koriste pruženu priliku.”

Osmina finala Kupa Srbije igrala se širom zemlje, ali je najzanimljivija utakmica svakako bila u Ivanjici! 

Kako na terenu, tako i van njega, između Javora i Voždovca vlada pravo sportsko rivalstvo koje šalje najlepšu sliku srpskog fudbala.

Pred današnju utakmicu, Miloš Krunić, mladi golman koji je najzaslužniji što su Zmajevi nastavili takmičenje, izjavio je da su prilike koje dobija u Kupu za njega dragocene. Tako je bilo i danas, te Krunić zasluženo nosi titulu igrača utakmice.