XS
SM
MD
LG

Svaki klub nam je važan

Predstavnici 48 klubova sa teritorije grada Kraljeva preuzeli pakete pomoći od FSS

Akcija FSS kojom se klubovima u Srbiji donira sportska oprema naastavljena je u Kraljevu i Raškom okrugu. Potpredsednika FSS Marka Pantelića, generalnog sekretara Jovana Šurbatovića i Branka Stojakovića predsednik FSR Zapadne Srbije dočekali su Slobodan Đerković predsednik FS Raškog okruga sa saradnicima. Velika skupštinska sala gradske kuće u Kraljevu bila je ispunjena do poslednjeg mesta, a pakete pomoći dobilo je 48 klubova sa teritorije grada Kraljeva, 14 klubova sa teritorije FS Raška-Novi Pazar i Tutin i 12 klubova iz FS Vrnjačke Banje.

Došli smo u jedan od istinskih i pravih sportskih centara Srbije. Kraljevo je ima znalčajno mesto i na sportskoj, ali i na fudbalskoj mapi naše zemlje i zato je važno da se uverimo kako žive i rade fudbalski klubovi u ovom gradu i u ovom okrugu. Nama u FSS je važan svaki klub, od onih u najnižim ligama do onih sa reputacijom. Krovna fudbalska organizacija mora se da ponaša odgovorno, jer svi mi smo deo iste porodice. Uverio sam se koliko ovde ljudi daju sebe za fudbal, bore se za svoje klubove,a značajna sredstva opredeljuje i lokalna samouprava iz budžeta. Kraljevo će biti jedan od gradova u Srbiji koji dobija novi stadion, ovaj grad zaslužuje prvoligaša,a kasnije, ako rezultati budu adekvatni siguran sam i nešto više – naglasio je u obraćanju prisutnima Marko Pantelić, potpredsednik FSS koji je nagrađen gromoglasnim aplauzom.

Delegaciju FSS dočekao je u skupštinskoj sali prvi čovek grada na Ibru.

Delegacija FSS sa svojim domaćinima u skupštinskoj sali grada Kraljeva

Ova poseta je izuzetno važna. Čelnici naše krovne fudbalske organizacije su posle duže vremena u Kraljevu, ali su mogli da se uvere da naš grad, lokalna samouprava podržava sport, podržava fudbal i da želimo da idemo napred. U poslednje vreme se ulaže mnogo u infrastrukturu, pre neki dan je otvoren velelepni sportski centar FK Karađorđe u Ribnici, ulaže se i u seoska igrališta,a uskoro se očekuju i radovi na izgradnji novog Gradskog stadiona. To su važni koraci koji Kraljevu donose još bolju poziciju na fudbalskoj mapi Srbije. Našim gostima moram da se zahvalim na pomoći koju su danas uručili klubovima, ali i na pomoći koju smo u ranijem periodu dobijali od FSS – napomenuo je dr. Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Važni razgovori - predsednik FK Sloga (Kraljevo) Aleksandar Mijatović i potpredsednik FSS Marko Pantelić

Dok su predstavnici klubova preuzimali pakete sa sportskom opremom, zadovoljstvo nije krio Slobodan Đerković predsednik FSRO.

Vreme u kome živimo nije lako, klubovi teško sastavljaju kraj sa krajem, pa je akcija FSS pun pogodak. Koliko znači klubovima govori i podatak da su se svi do jednog odazvali našem pozivu i došli u gradsku kuću. I nisu tu samo zbog opreme, već i da bi razmenili mišljenja, dobili odogovore na neka pitanja od nadležnih. Tome ovakvi skupovi i služe. Radujem se da u narednoj sezoni svi klubovi sa teritorije FSRO neće imati problema sa sportskom opremom i da će takmičenje dočekati spremni – kaže Slobodan Đerković.

Tokom dana delegacija FSS posetila je i donela pakete pomoći klubovima iz Vrnjačke Banje i Novog Pazara.

Pakete pomoći FSS dobili su sledeći klubovi:

Gradski fudbalski savez Kraljevo: Sloga (Kraljevo), Polet (ratina) Apolon 2018 (Kovači), Radnik (Ušće, Proleter (Pečenog), Tavnik, Mataruge, Karađorđe (Ribnica), Budućnost (Konarevo), Mladost (Vrdila), Ribnica (Jovac), Mladi radnik 1925 (Grdica), Kraljevo Hajduk (Jarčujak), Ibar (Mataruška Banja), Gruža (Vitanovac), Jovo Kursula (Cvetke), Mlada krila (Metikoši), Progorelica, Lazac, Zvezda (Čukujevac), Braća Vuković (Lađevci), Mineral 2015 (Rudno), Jedinstvo (Godačica), Jedinstvo (Dragosinjci), Bogutovačka banja, Stubal, Miločajac (Miločaj), Borac (Adrani), Mladost 1925 (Oplanići), Sloga (Obrva), Stara čaršija (Kraljevo), Omladinac (Drakčići), Student Vitez (Studenica), Milakovac 2018, Magnohrom (Kraljevo), Zgodačica (Godačica), Budućnost (Samaila), Partizan (Vrba), Šumadija (Šumarice), OFK BSK 2014 (Bukovica), Morava (Mrsać), Kiker (Kraljevo), Bubamara (Kraljevo), Apolon (Kraljevo), IFA Titan (Kraljevo), Čibukovac (Kraljevo), KMF Karanovac (Kraljevo), ŽFK Sloga 036 (Kraljevo).

Vladimnir Zucović preuzeo paket pomoći FSS za svoj klub, FK Tavnik

OFS Vrnjačka Banja: Real (Podunavci), Goč (Vrnjačka Banja), Omladinac (Novo Selo), Napredak (Gračac), Popovići Vrnjci (Vrnjci), Borac (Vraneši), Mladost (Štulac), OFK Vrnjci, KMF Olimp (Vrnjačka Banja), ŽFK Kraljica Marija (Novo Selo), Volej (Vrnjačka Banja) i Vrnjačka Banja.

OFS Novi Pazar-Raška-Tutin: Novi Pazar, Jošanica (Novi Pazar), Tutin, Novi Pazar 1928, OFK Ras (Novi Pazar), Bane 1931 (Raška), Rudar (Baljevac), Granit (Jošanička Banja), Jedinstvo 2017 (Tutin), Koštam Polje (Delimeđa), Pazar Juniors (Novi Pazar), Sport klub (Novi Pazar), KMF Novi Pazar, KMF Raška.