XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Ivana Maksimović 13, Andrea Arsović 18. na Svetskom kupu u Londonu

Ivana Maksimović olimpijka Noovg Beograda Ušća osvojila je 13. mesto u gađanju MK puškom trostav 3 puta 20 metaka sa 577 krugova (ležeći 195, stojeći 192, klečeći 190), dok se druga srpska takmičarka, olimpijka Partizana Andrea Arsović sa 574 kruga (197, 189, 193) plasirala na 18. mesto. Finale je vredelo 579 krugova.

-Obe su, da se gađalo u normalnim uslvima, bile „viđene“ za finale –kaže v.d. selktora Goran Maksimović.- Bilo je, ponovo, veoma hladno, a vetar je duvao kao lud. Maksimovićeva je upala u cajtnot, pa nije imala vremena u klečećem stavu da čeka i „lovi“ zatišja, tako da je tu izgubila finale. Arsovićeva je zbog hladnoće imala lošu drugu seriju u stojećem stavu , samo 89 krugova i sa četiri- pet krugova više i ona bi se našla u plej ofu.

Pobedila je Barbara Engleder (Nemačka) sa 686,1 (586) krugova. Najboljom finalnom serijom od 102,1 krug Stefani Obermozer (Austrija) se probila sa četvrtog do drugog mesta sa 685,1 (583) kruga, dok je Kineskinja Li Du završila na trećem mestu sa 684,2 (584) kruga.

Koliko su vremenski uslovi bili loši u toku celog Svetskog kupa svedoče i reči Damira Mikeca koji je gađao MK pištoljem dan ranije:

- Bio mi je ovo, sigurno, nateži meč u karijeri. Vetar je toliko duvao da mi je pomerao ruku, a kiša je lila kao iz kabla svo vreme. Ne pamtim da sam se toliko smrzao, još su me zbog kvara na meti prebacili sa mesta 21 na mesto broj četiri iza koga je ulaz kroz koji je, kao kroz tunel, pošto nema vrata, stalno duvalo. Od druge serije nisam osećao šaku, toliko se smrzla. Na kraju sam počeo da drhtim i gledao sam samo kako da preživim. Iznenadili su me dosta visoki rezultati, izgleda da su neki strelci imuni na hladnoću...Jedva čekam da se vratim u Beograd, zaboravio sam kako izgeda kada sija sunce...

Poslednja dva dana Svetskog kupa (predolimijskog turnira) u Londonu rezervisana su za najelitniju streljačku dicciplinu, trostav 3 puta 40 metaka MK puškom za seniore. U petak, 27. aprila su eliminacije i startovaće Nemanja Mirosavljev i Stevan Pletikosić. U koliko pregrme, u subotu 28. aprila gađaće kvalifikacije, posle kojih će osam najboljih odlučivati o medaljama.