XS
SM
MD
LG

Lekcija lideru u Obrenovcu

Foto: facebook.com/okJedinstvoStaraPazova

Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove su slavile u još jednom derbiju. Posle Uba, na  pleća su položile TENT u Obrenovcu, i tako mu se revanširale za poraz u prvom delu prvenstva. Sjajnim izdanjem ostavile su ’’energetičarke’’ bez šanse da osvoje makar jedan set i tako rivalu prišle na tri boda pred početak plej ofa. Sve je u redovima Jedinstva funkcionisalo kao ’’švajcarski sat’’, skladno i uigrano, zahvaljujući kapitenu Emilija Žakić i ostalim izuzetno raspoloženim saigračicama. U redovima TENT-a, izuzev kao i uvek nadahnute i motivisane Jelene Lazić, nije bilo  raspoložene igračice. Trener Jovo Caković, vidno zadovoljan izdanjem svojih devojaka, izajvio je za naš portal:

- Znali smo odakle nam preti opasnost i zahvaljujući dobrom bloku i odbrani na Baltićevoj i Gočanin, otupili smo njihovu oštricu  u napadu. Statistički gledano, imali smo čak 16 blokova, protiv ekipe kojoj je to glavno oružje. Uspeli smo da ih uvedemo u zamku i naš sistem igre. Vođstvo nam je ulilo smirenost i strpljivo smo čekali greške domaćina i svaki propust kažnjavali - zapažanja su trenera Jove Cakovića, koji je primetio da su Lazić i Gočanin imale preko 70 posto potrošnju  lopti, za razliku od svoje ekipe gde je to bilo ravnomernije raspoređeno. Cenjeni stručnjak nije propustio priliku da pohvali učinak kapitena i tehničara Emilije Žakić, alfe i omege tima. - Emilija  je pravi plejmejker i najbolja tehničarka lige, pored koje mlade igračice mogu mnogo da nauče i da se pravilno razvijaju. Upravo smo je zato zadržali u klubu još ovu sezonu, mada je kvalitetom prevazišla Super ligu.

Trener Cković smatra da je liga mlada, jer su u najvećoj meri zastupljene igračice kadetskog i juniorskog uzrasta, sa još jednom ili dve odbojkašice starijeg uzrasta. – Imamo mladu i vrednu decu koja žele da napreduju iz utakmice u utakmicu. Zbog toga mnogo i naporno radimo na treninzima i rezultati su očigledni. Zgusnuti kalendar predstojećeg plej ofa uticaće da smanjimo  intezitet treninga kako bi devojke sačuvale svežinu za naporne utakmice – kaže poznati stručnjak.  

Za Staropazovčanke neće biti predaha i odmah se nastavljaju borbe u plej ofu. Prvi protivnik je Železničar iz Lajkovca, sledi ponovo TENT u Obrenovcu, pa dve utakmice kod kuće sa Vizurom i Ubom...


18 .kolo Superliga Srbije
TENT 0 : 3 Jedinstvo (SP)
Ub 3 : 0 Beograd
Spartak (Su) 0 : 3 Partizan
Vizura 3 : 1 Crvena zvezda
Klek-Zrenjanin 2 : 3 Železničar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 TENT 18 15 3 43
2 Jedinstvo (SP) 18 14 4 40
3 Ub 18 13 5 40
4 Crvena zvezda 18 12 6 37
5 Železničar 18 11 7 32
6 Vizura 18 8 10 26
7 Klek-Zrenjanin 18 6 12 19
8 Partizan 18 4 14 13
9 Beograd 18 3 15 10
10 Spartak (Su) 18 4 14 10