XS
SM
MD
LG

Sloboda iz Donjeg Tovarnika pojačava golmansku liniju

Đorđe Vujaković - Đula

 

Pod Đulinim nadzorom

 

  Jesenji deo prvenstva Vojvođanske lige – Jug nije ostao u preteranoj lepoj uspomeni Slobodi iz Donjeg Tovarnika. Tek pri kraju prvog dela sezone, klub je „došao sebi“ , te je uspeo, bar donekle, da popravi opšti utisak. Prezimeo je na 12. mestu. Tokom zimske pauze, napravljen je veliki zaokret u radu. Igrački kadar je osetno pojačan. Najveće promene su u „poslednoj liniji“ odbrane: dovedeni su novi golmani.Stručnom štabu priključen je Đorđe Vujaković, koji će biti zadužen upravo za golmane.

  - Posebna mi je čast što mogu ponovo da radim sa trenerom Draganom Cvetićem – kaže Vujaković – Bili smo svojevremeno pomoćnici Bogiću Bogićeviću, kada je pećinački Donji Srem bio superligaš. Inače, Cvetić je dobar čovek i stručnjak, koji prošao veliku školu, kao i igrač u nekadašnjoj Jugoslaviji. Imao sam dovoljno vremena da za ovih tridesetak dana steknem pravi utisak o Donjem Tovarniku kao fudbalskoj sredini. Po mnogo čemu me podseća na Pećince iz „zlatnog vremena“. Drago mi je što su čelnici kluba angažovani proverene golmane Jovana Oparnicu (Hajduk, Beška) i Dejana Šivoljickog (LSK, Laćarak), koji bi trebalo uz mladog Mihaila Šljukića budu oslonac tima. U radu će mi pomagati Savo Ninić, koji je „do juče“ bio aktivan kao golman, a sada će biti zadužen za rad s mladim golmanima, iz pionirskog i kadetskog pogona.

  Bogata je golmanska karijera Đorđa Vujakovića, poznatijeg po nadimku „Đula“. Počeo je svojevremeno u rumskom Slovenu, a potom je nastavio u Radničkom (Novi Beograd), Prvom maju. Po završetku karijere aktivnog igrača, nastavio je kao trener golmana u Slovenu, Prvom maju, Sremu iz Sremske Mitrovice, Donjem Sremu. Da „krv nije voda“ govori sledeći podatak: i njegov sin, Milan, bio je golman, a sada je, između ostalog, saradnik kao trener Barseloninog kampa za Evropu.

 

 

Sa golmanima slobode