XS
SM
MD
LG
08.01.2020 Administrator

Rašković: Postajemo prepoznatljiv brend

Foto: Andreja Kostadinović

Ulazak u novu,kalendarsku godinu je uvek prilika da se sumira urađeno, kao i propušteno u prethodnoj. RK Radnički je letos postao deo šireg kocepta, sportsko-privrednog društva Radnički, koga sačinjava još tri kluba, a najpozvaniji da oceni postignuto je čelni čovek kragujevačkog rukometa Stavro Rašković . 

-Što se tiče funkcionisanja sportsko-privrednog društva Radnički i tada sam, kao i sada smatrao da je izuzetno dobro rešenje, jer daje sigurnost i stabilnost kragujevačkom rukometu. Smatram da je to veliki iskorak za sport uopšte i da se neće dešavati da zavisimo od volje pojedinaca, već je to firma koja funkcioniše kao i svako drugo gradsko preduzeće, gde će svi u klubu, počev od igrača do zapošljenih biti potpuno mirni, spokojni i biti posvećeni primarnom cilju.

Radnički će po treći put organizovat Svetosavski turnir, a u planu je i da se nastavi sa održavanjem letnjeg kampa: 

-Svetosavski turnir smo pokrenuli 2017-te godine, skromno i više kao neki eksperiment, kako bi okupili decu iz okruženja i postali vrsta regionalnog lidera u rukometu. Kako je klub rastao, tako je i turnir i zadovoljstvo mi je da istaknem da će ove godine dobiti i međunarodni karakter i legitimitet dolaskom obe selekcije skopskog Vardara, kao i naših klubova poput Metaloplastike i RK Beograda. Očekujem da iduće godine preraste u trodnevni sa internacionalnom konotacijom, kako bi odmerili snage sa ekipama iz okruženja i stekli nova sportska poznanstva - istakao je Rašković,a u nastavku se osvrnuo i na letnji kamp koji takođe pretenduje da postane tradicionalan:

-Prošle godine smo prvi put organizovali kamp na Goču i po rečima naših trenera i polaznika, zadovoljstvo je obostrano. Ove godine očekujemo još veću brojnost i sadržajniji i kvalitetniji rad, kao i goste koji će poput Slađane Đerić, bivšeg kapitena reprezentacije Jugoslavije, svoje bogato znanje i iskustvo preneti najmlađim rukometašima.          

Klub je prepoznatljiv i po besplatnoj školi rukometa: 

-Škola rukometa, kao jedan od najbitnijih segmenata, nije samo okrenut ka obuci dece školskog uzrasta, već istvaranju i edukaciji novih trenera. Radnički je u prethodne 3 godine iznedrio par novih trenerskih imena od strane bivših igrača. Zadovoljni smo brojnošću, radom, saradnjom sa školama u kojima se odvija rad i nadamo se da će ta saradnja ove godine biti na još većem nivou. Prve plodove rada očekujemo u roku od naredne 4 godine, kada novi igrači i treneri budu stasali za seniorsku konkurenciju. Da zaključim, naša besplatna škola rukoemta je naš osnov, baza i kapital za budućnost kluba.

Rašković se osvrnuo na ono što sve najviše interesuje-plasman u elitu obe selekcije:

-Što se protekle kalendarske godine tiče, smatram da je najuspešnija do sada, iako muška selekcija nije izborila plasman u Superligu bukvalno za bod. Do kraja smo vodili bitku sa Dubočicom, nismo uspeli, ali nam u prolećnom delu takođe predstoji neizvesna borba sa ekipama Hajduk Veljka i Kuršumlije, koje u svom sastavu imaju iskusne i prekaljene igrače. Dovođenjem par igrača na deficitarnim mestima u toku zimskog prelaznog roka, mišljenja sam da nam je igrački, organizaciono i finansijski mesto u elitnom društvu. Kod ženske ekipe, situacija je znatno povoljnija, odigrale su briljantnu polusezonu, bez poraza sa samo jednim remijem i to na par vrućih terena. Naravno, nema opuštanja, sve postignuto moramo da valorizujemo u nastavku prvenstva i izborimo Superligu, gde ćemo uz mali broj pojačanja biti tvrd orah svim ekipama.

Na samom kraju razgovora,prvi čovek kluba je iskoristio priliku da čestita praznike:

-Svim igračima i igračicama, zaposlenima, kao i navijačima, sponzorima, prijateljima kluba, sugrađanima želim da čestitam Novu godinu i Božićne praznike, puno zdravlja, sreće i uspeha, a našem Radničkom puno dobrih rezultata uz poruku da koračamo ka tome da postanemo prepoznatljiv rukometni brend.


Vranje 1957 : Hajduk Veljko
Jagodina : Kuršumlija
Priboj : Bela Palanka
Topličanin : Zlatar
Mokra Gora : Radnički 1964
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnički 1964 13 11 0 2 22
2 Hajduk Veljko 12 9 2 1 20
3 Kuršumlija 12 8 1 3 17
4 Mokra Gora 13 8 0 5 16
5 Bela Palanka 13 7 1 5 15
6 Zlatar 13 7 0 6 14
7 Jagodina 13 5 1 7 11
8 Topličanin 12 4 0 8 8
9 Priboj 13 3 2 8 8
10 Vranje 1957 11 3 1 7 7
11 Žitorađa 13 0 0 13 0