XS
SM
MD
LG

Miladin Stevanović: Spreman sam, u Surdulici očekujem težak meč

Miladin Stevanović: Spreman sam, u Surdulici očekujem težak meč-MiladinStevanović-

Čukarički je u finišu prvog dela sezone dobio veliko pojačanje, i to iz svojih redova. Posle šest i po meseci pauze na teren se vratio oporavljeni Miladin Stevanović, momak koji je prošao sve reprezentativne kategorije Srbije, a kojeg je upravo povreda sprečila da zaigra prošlog leta na Evropskom prvenstvu za mlade (do 21 godine). U prijateljskom duelu protiv Krupe Stevanović je u igru ušao u 60. minutu, preuzeo je kapitensku traku od Darka Puškarića, a bio je na poziciji štopera.

- Takav je bio dogovor sa šefom Veselinovićem i stručnim štabom, doneli smo odluku da je za početak najbolje da imam manje duela, a i ranije sam u Partizanu igrao na toj poziciji. Pola sata protiv Krupe je vrlo značajno za mene, jedino sam bio malo umoran, „težak“ od treninga – kazao je na početku razgovora Miladin Stevanović, po vokaciji desni bek.

Iako je imao tešku povredu, oporavak je trajao kraće od očekivanog. Čak je Stevanović mogao i ranije da zaigra, ali...

- Ali, nije bilo potrebe, iako sam dobio dozvolu lekara iz Rima koji su me operisali. Dvadesetak dana mi neće preterano značiti, bolje da sve ide svojim uobičajenim tokom. Sada se zaista super osećam, imam utisak kao da nisam ni pauzirao. Već duže vreme, nekih mesec i po dana treniram sa ekipom, počeo sam sa 80 odsto kapaciteta, sada radim maksimalno – kazao je Stevanović, koji je potom nastavio:

- Nije bilo lako, početak je stvarno najteži. Iskreno, kako se bližio kraj, odnosno kako se bližio dan povratka na tren, taj period je i najsporije prolazio.

Da li ste spremni već za prvenstveni meč protiv Radnika u Surdulici?

- U principu jesam, posebno fizički, ali mi nedostaju utakmice. Ponavljam, osećam se super, a na stručnom i medicinskom štabu je da odluče kad ću igrati. Da li u Surdulici ili nekom drugom meču.

Kako vam je izgledala ekipa sa tribina, bili ste jedan od najvatrenijih navijača Čukaričkog od početka sezone?

- Ekipa igra odlično, držimo nivo dug period, iako je bilo promena u timu. Eto, i Ćirković koji je došao posle moje povrede na mesto desnog beka igra sjajno, uopšte se ne vidi razlika. Sada je najvažnije da završimo kao što smo krenuli, da ne bacimo sve u vodu. Ne sumnjam da će biti dobro, moramo da izvučemo maksimum bodova iz preostala četiri susreta, pa da odemo na pauzu, da se odmorimo i potom dobro pripremamo za prolećni deo sezone – istakao je Stevanović.

Prvi naredni meč Čukarički će odigrati protiv Radnika u Surdulici (subota, 16 časova). Na krajnjem jugu Srbije Brđani nemaju baš mnogo uspeha prethodnih sezona.

- Nešto nam oni ne odgovaraju, a i sada je tamo naš bivši šef Simo Krunić. Sigurno je da nas čeka čvrsta utakmica, verovatno sa malo golova. Nadam se da ćemo pobediti, što se mene tiče neka bude 1:0... Već smo dobili mnoštvo utakmica tim rezultatom, a smatram da baš to pokazuje snagu ekipe i čvrstinu. Iako je ekipa relativno mlada ekipa, igramo kao da imamo iskustva. Mada, nije ni da nemamo iskustva, čak i najmlađi igrači su tu već drugu, treću sezonu. A što se tiče odbrane, kad nabrojite imena Bogosavca, Puškarića, Šapića, Ostojića, Veličkovića, Kamenovića, Belića, sada i Petrovića, jasno je zašto smo primili najmanje golova u Super ligi.

Nije želeo da priča stevanović mnogo unapred, ali je pomenuo poslednje domaćinstvo ove sezone koje će Čukarički imati, u sredu 4. decembra na Banovo brdo stiže TSC.

- Ima vremena za pripremu i analizu te utakmice. Ali, jedno je sigurno, ako slavimo u Surdulici, ionako sjajna atmosfera bila bi još bolja, baš pred meč sa ekipom iz Bačke Topole. Smatram da ćemo se upravo sa njima boriti za četvrto mesto i izlazak u Evropu. Obično ekipe koje uđu iz Prve lige krenu dobro, pa stanu, ali TSC nije stao, već su nastavili sa sjajnim igrama i pobedama.

Da li to znači da biste na kraju bili zadovoljni četvrtim mestom, iako ste trenutno treći?

- Iskreno, bio bih zadovoljan, ipak Crvena zvezda i Partizan prednjače. Naravno, ne bi bilo loše ni da bude drugi ili treći, ali i četvrto mesto bi bilo sasvim dobro – nije okolišao Miladin Stevanović.


Javor Matis 5 : 0 Inđija
Vojvodina 1 : 0 Partizan
Čukarički 3 : 1 Mačva
Spartak ŽK 0 : 2 Napredak
Mladost 2 : 0 Rad
Voždovac 1 : 1 Radnik
Radnički (N) 3 : 1 TSC
Crvena zvezda 2 : 1 Proleter
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 25 3 2 78
2 Partizan 30 20 4 6 64
3 Vojvodina 30 19 5 6 62
4 TSC 30 17 8 5 59
5 Radnički (N) 30 16 4 10 52
6 Čukarički 30 15 6 9 51
7 Spartak ŽK 30 14 4 12 46
8 Voždovac 30 13 6 11 45
9 Mladost 30 13 4 13 43
10 Napredak 30 9 6 15 33
11 Radnik 30 8 7 15 31
12 Proleter 30 7 9 14 30
13 Javor Matis 30 6 10 14 28
14 Inđija 30 7 4 19 25
15 Rad 30 4 3 23 15
16 Mačva 30 2 7 21 13