XS
SM
MD
LG

Dinamo stiže u Inđiju za mir u kući !?

Jovan Golić, pomoćni trener FK Inđija, foto: Anđelko Belić, Sportin

Pred fudbalerima Inđije je zgusnut raspored takmičenja, a sve se nastavlja sa sutrašnjom utakmicom u prvom kolu Kupa Srbije.

Inđinčani će kao domaćini ugostiti starog sportskog rivala Dinamo iz Vranja. Od samog ishoda meča, čini se mnogo je važnije za zeleno beli tim da se takmičarski vrati posle četiri vezana poraza. O rivalu, ali i tom periodu sada iza kluba govori pomoćni trener u klubu Jovan Golić,

"Kup nosi neku posebnu draž. Utakmica koja donosi plasman u osminu finala ili eventualno eliminaciju jel se igra jedna utakmica. Nema popravnog. Utakmica dolazi u možda jednom teškom momentu, kao što kažete, posle četiri poraza. Međutim, sa druge strane možda imamo priliku da se upravo na ovoj utakmici vratimo, pre svega psihološki. Mislim da ekipa nema problem igre, koliko rezultata u ovom momentu i može da nam mnogo znači. Sa druge strane može da znači i za igrače koji su do sada imali neku manju minutažu da iskoriste ovu utakmicu na najbolji način. Da se nametnu stručnom štabu jel nam ide zgusnut raspored, subota - sreda - nedelja. Utakmica može mnogo da nam donese, ne samo plasmanom u narednu rundu, već i na tom psihološkom planu, ukoliko ekipa uspe da zabeleži pobedu. U utakmicu ulazimo motivisani, sa željom da pobedimo, da se plasiramo u osminu finala i da nam ona donese mir u kući".

Rival, nemože biti bolji poznanik, Dinamo ?

"Letos smo odigrali čuveni baraž. Dvomeč sa Dinamom za ulazak u Super ligu. Poznajemo tu ekipu. Naravno oni su izvršili neke određene promene u odnosu na prošlu godinu, ali je neki "kostur" ekipe ostao sa par izuzetno dobrih pojedinaca, poput Stevanovića, Popovića. Tako da se poznajemo. Posebnu sada draž ima ta utakmica, sa obzirom na taj dvomeč koji smo imali, donosi neki možda poseban naboj u ovom momentu i za jednu i drugu ekipu. Ali i to može biti samo dodatan motiv u ovoj situaciji u kojoj se trenutno nalazimo".

Jovan Golić se obratio i potencijalnim gledaocima sutrašnje utakmice, sa pozivoim da dođu i podrže ovu ekipu u ovom trenutku posle svih već poznatih dešavanja i pored radnog dana i ranog početka utakmice. A on je zakazan za 15.30 časova.

Piše i foto: Anđelko Belić, Sportin