XS
SM
MD
LG

Boćarski klub Novi Beograd nastavlja svoju dominaciju

Prva liga u znaku BK NOvi Beograd

Prema očekivanjima, završeno je još jedno Prvenstvo Prve lige, u apsolutnoj dominaciji BK Novi Beograd: 12 utakmica – pobeda!

  - Nažalost, sve je isto u srpskom boćanju – kaže Miloš Milaković, kapiten Novog Beograda, reprezentativac – Ekipa je ostala u istom sastavu, te je nastavila s dominacijom. Nadamo se da će u budućnosti biti nekih novih snaga, koji će u drugim klubovima podići kvalitet igre. Za sada, u većini klubova je oslonac na starijim igračima, čija forma iz godine u godinu opada. Ove godine smo imali samo jedan kiks i to u finalu Kupa, gde smo zasluženo izgubili od mlade i perspektivne ekipe Sombora. U finalu Super kupa, 5. oktobra u Rumi, imaćemo priliku da im se revanširamo za poraz. U svakom slučaju, voleli bi da je kvalitet ravnomernije raspoređen po klubovima, te bi liga bila zanimljivija. Ovako, teško je zadržati potrebnu motivaciju.

  Opšte je poznato da Boćarski klub Novi Beograd ima vrlo dobro organizovan „sponzorski pul“. Jedan od članova je Vatroslav Staničić.

  - Kada smo pre nekoliko godina ušli u ovu priču, prioritet nam je bio da podignemo kvalitet boćanja u Srbiji – ističe Staničić – Na žalost, najveći problem i dalje je prisutan: nedostatak pokrivenih terena. Mladih igrača je sve manje, kao i pomoći države kada su u pitanju međunarodna takmičenja. Kada god se ide u Ligu šampiona ili na međunarodne turnire, klubovi moraju da se snalaze. Kao državni prvaci nismo u stanju da ugostimo ni jednu inostranu ekipu, jer nemamo uslova. Ovako, snalazimo se iz sopstvenih fondova ili preko donatora, odn. sponzora.

Miloš Milaković

  Momčilo Popić je „prvi operativac“ u klubi, a po potrebi i prvotimac.

  - Nije bilo baš toliko lako, kako se čini na prvi pogled – tvrdi Popić – Imali smo, ove godine, četiri vrlo kvalitetne ekipe. Međutim, zahvaljujući vrlo kvalitetnom igračkom kadru osvojili smo još jednu titulu. Iza sebe smo imali sponzorski puč, koji je uvek bio uz igrače. Mladi igrači su na svojim leđima izneli najveći teret, ali su i u nama imali popriličnu pomoć. Šta dalje? Nama je cilj da, pre svega, ovu ekipu zadržimo na okupu. Očekuju nas kvalifikacije za Kup šampiona - grupa C1, najverovatnije u Herceg Novom. Mada, postoji mogućnost da i BS Srbije bude organizator kvalifikacionog turnira, ako se hala u Veterniku završi na vreme. Na žalost, zbog nedostatka adekvatnih uslova, na turnire smo odlazili bez pravog treninga. Dakle, postavili smo visoke standarde ispred nas i moramo da ih održavamo.

Momčilo Popić i Vatroslav Staničić