XS
SM
MD
LG

Najlepši pas izložbe epanjel breton Marije Jovanović iz Obrenovca

Tri najleša psa sa vlasnicima na 15 međunarodnoj izložbi pasa u Obrenovcu

Obrenovac je u nedelju bio domaćin 15 tradicionalne Međunarodne CACIB izložbe pasa svih rasa. Stručni sudijski tim ocenjivao je čak 300 pasa, što je do sada najveći broj. O samom kvalitetu renomirane manifestacije govori I činjenica da je u Obrenovac iz inostranstva stiglo preko 70 pasa.

Veliki pehar namenjen  najlepšem  psu izložbe pripao je epanjel bretonu, internacionalnom šampionu,  vlasnice   Marije  Jovanović iz Obrenovca, drugo mesto po oceni stručnog žirija osvojila  je srednja pudla, vlasnice   iz Beograda I treće nemačkom ovčaru odgajivaču Jovanu Golingeru iz Obrenovca. Staford terijer, vlasnika Danijela Stajčića pobedio je u konkurenciji juniora. Strani izlagači su bili izuzetno uspešni I osvojili veiliki broj pehara I priznanja. U okviru izložbe održan je memorijal ,,Dragorad Dragojević’’ za rotvajlere, u znak sećanja na tragično nastradalog radnika RTS-a u NATO bombardovanju. Pobedio je rotvajler vlasnika Branka Torme iz Obrenovca.

Vođa izložbe Mihajlo Stevanović nije krio zadovoljstvo učešćem velikog broja stranih izlagača. - Došli su nam ugledni gosti sa psima iz Rumunije, Nemačke, Francuske, Češke, Rusije i Finske, što dovoljno govori o renomeu ove kinološke izložbe. –Još jednom se potvrdilo da samo  zajedničkim radom može se doći do uspešnih rezultata, tako da se nadam da ćemo i u narednom periodu još bolje sarađivati sa Kinološkim savezom Srbije  i  GO Obrenovac, koja se prihvatila pokroviteljstva  izložbe – poručio je Stevanović. -  Obrenovačka izložba pasa po svim parametrima staje uz rame sa najuglednijim međunarodnim izložbama. U prilog tome idu ovogodišnje prisustvo domaćih i stranih izagača. Polako se približavamo kraju sezone. Ostalo je da se održe još tri međunarodne izložbe – pohvalno se izrazio Mahmud Al Dagistani, dugogodišnji generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije.15 međunarodnu izložbu pasa svih rasa uspešno je organizovalo Kinološko društvo Obrenovac, pod pokroviteljstvom GO Obrenovac.