XS
SM
MD
LG

Najuspešniji izviđački odred "Lazar Bibić" iz Šida

Mali izviđači iz Obrenovca foto: Milan Ašković

Odred izviđača "Zvezdan Nedeljković' iz Obrenovca, organizovao je izviđački višeboj "Drugi zvezdanovi susreti". Izviđački višeboj privukao je 150 izviđača iz cele Srbije. Pre polaska ka konačnom odredištu, poznatom izletištu "Jozića koliba", izvršena je smotra ispred zgrade skupštine opštine Obrenovac.

Tokom tri dana višeboja, izviđači su iamali da reše niz zadataka u što kraćem vremenskom roku. – Pomoću karte sa koordinatama i praćenjem mape i signalizacije,  od takmičara se zahtevalo da za određeni vremenski period dođu do zacrtanog cilja. Poret toga, ocenjivane su i druge veštine i sposobnosti, kao što je poznavanje biljaka, brzo paljenje vatre, vezivanje čvorova, pružanje prve pomoći..objašnjava Slobodan Radojičić, starešina akcije.

Ukupan pobednik ,,Drugih Zvezdanovih susreta’’ je odred ’’Lazar Bibić’’ iz Šida. Najuspešniji mladi izviđači su iz odreda ,,Milorad Milovanović Lune’’ iz Beograda. Odred ,,Proksa plavi’’ iz Kikinde najuspešniji je kod starijih a u konkurenciji brđana izviđači iz Šapca.

Drugi Zvezdani susreti su poslužili kao svojevrsna proba pred državne izviđačke igre koje će se održati krajem avgusta u Obrenovcu.