XS
SM
MD
LG

Zanimljiv fudbalski put Aleksandra Dragojevića - Činkija

Aleksandar Dragojević - Činki

 

 

Jedan od igrača koji je dao ogroman doprinos u „istorijskoj“ 2018/2019. godini za donjetovarnički fudbal, odn. plasmanu Slobode u VFL – Jug, je Aleksandar Dragojević – Činki (27). Bez većih oscilacija u formi, kao standardni prvotimac, bio je među „ključnim osloncima“ treneru Živku Budimiroviću.

- Evo, u Slobodi sam drugu sezonu – kaže Aleksandar Dragojević – Prethodnom sam izuzetno zadovoljan. Šampioni smo bili Sremske lige, a pred nama je start u većem rangu, u koji ulazimo u kvalitetnijem sastavu. Kako i kod većine novajlija, očekivanja za prvu sezonu su - opstanak! Mada, lično smatram da ova ekipa momaka može daleko više. Za prvu godinu, lično bih bio zadovoljan plasmanom između četvrtog i šestog mesta. Osnove za optimizam ima: atmosfera i zajedništvo! Svi dišemo kao jedan! Družimo se mnogo i van terena i mogu reći da je timska hemija na visokom nivou. Uz kvalitet, koji nesumljivo posedujemo, očekujem velike stvari od Slobode u budućnosti.

Prebogata je fudbalska karijera Dragojevića.

- Fudbal je moja velika ljubav i strast – ističe Činki – Doživljavam ga ka zabavu, ali i kao posao. Prve fudbalske korake napravio sam pod budnim okom Siniše Sarića – Sime u nekadašnjem Donjem Sremu, gde sam bukvalno prošao sve kategorije: od petlića do omladinaca, odn. do prvog tima. Igrao sam u Srpskoj ligi – Vojvodina i nešto kratko i u Prvoj ligi. Nakon pet sezona provedenih u Pećincima, fudbalski put me vodi u Radnički Stobeks iz Loznice, gde sam kao vrlo mlad igrač, nastupao šest meseci u Srpskoj ligi – Zapad. Potom su usledili Partizan iz Tirane, Mačva iz Šapca, s kojom sam ušao u Prvu ligi. Igrao sam i za Kupinovo, Partizan iz Vitojevaca i evo me, sada, i Sloboda iz Donjeg Tovarnika. Dakle, prvu šansu kao prvotimac dobio sam kao 17 – godišnjak u Donjem Sremu, kod legendarnog Bogija Bogićevića.