XS
SM
MD
LG

Sloga Miloševac je apsolutni prvak Podunavske fudbalske okružne lige

U poslednjem kolu POFL-e sastali su se Mladi radnik iz Radinca i Sloga iz Miloševca. U prvom susretu omladinci Sloge su demolirali Radinčane rezulatom 7:1, tako da je revanš bio samo puka formalnost. Utakmica je počela ranim vođstvom Miloševčana, već u prvom minutu jedan od najboljih igrača POFL-e Aleksandar Stanković se sa centra prošetao do gola i u maniru iskusnog strelca prosledio loptu u nebranjeni deo gola. Pogodak je raspršio sve snove domaćina da može do podviga. Nakon toga viđena je blaga inicijativa od strane Sloginih igrača, šanse su se ređale kao na traci. Nakon uvodnih 20 minuta domaćini su prvi put pripretili i došli do izjednačujućeg gola.

Drugi pogodak je postignut nakon par minuta posle greške kompletne odbrane Miloševčana. Rezultatom 2:1 je završen prvi deo odlučujuće utakmice. U nastavku meča posle izmena u taboru Sloge, na terenu je postojala samo jedna ekipa. Siloviti napadi su krunisani prelepim pogotkom kapitena Sloge koji je udarcem glavom sa oko 15 metara savladao do tada sigurnog golmana. Marko Jovanović je kapitenski matirao domaćine i time otklonio sve dileme, ako ih je i bilo nakon vođstva od 2:1.

Rezultatom 2:2 završena utakmica, a počelo je neopisivo slavlje igrača Sloge. U ceremoniji primopredaje pehara omladinci Sloge su zapevali pobedničke pesme i time zaokružili uspešan ciklus. Sve čestitke igračima koji su poneli najveći teret i sve čestitke stručnom štabu koji je uradio odličan skauting. U narednoj sezoni omladinci Sloge će se takmičiti u Omladinskoj ligi Dunav.


Mladi radnik 1940 2 : 2 Sloga
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga 4 3 1 0 10
2 Mladi radnik 1940 3 1 1 1 4
3 Bačinac 3 0 0 3 0