XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Andija Zlatić fantastičan u Bundesligi 392 kruga

Andrija Zlatić, olimpijac užičke družine „Aleksa Dejović“ ove sezone kao gost gađa u Bundesligi za klub Kelhajm Mind u  grupi Jug i zabeležio je dve pobede i dva puta doneo poene svojoj ekipi. U trećem kolu je, međutim, njegov klub poražen od Valdenberga sa 3:2 iako je Zlatić sa ubedljivo najoljim rezultatom meča a i cele Bundeslige od 392 kruga (preračunato na šest serija to je oko 588 krugova) osvojio poen i to protiv portugalskog olimpijca Žoa Košte koji je imao 382 kruga! Košta je Zlatiću gledao u leđa i na Šampionatu Evrope u Beogradu u julu ove godine gde je srpski as osvojio zlato, a Portugalac – bronzu.

Drugi poen za Mind donela je Monika Karš sa 380 krugova.  Mind je bio bolji u ukupnom zbiru krugova (1.883:1.882). I pored ovog neuspeha sačuvao je prvo mesto u grupi „Jug“ sa četiri pobede i dva poraza i poen razliku 10:5. Još pet klubova imaju takođe 4 - 2 ali slabiju poen razliku. U prvom kolu protiv  Althajm Valdhauzena u gostima, Jasna Šekarić, koja takođe gađa za Mind, je izgubila poen sa Darka Sunka 377:372 kruga, ali je Kelhajm pobedio sa 4:1 i 1.844:1.873 u krugovima. Andrija Zlatić je u prvom kolu samo gledao takmičenje, jer u istom kolu može da gađa samo jedan stranac u ekipi, ali je u drugoj rundi na domaćem strelištu  zabeležio sjajnih 389 krugova  i deklasirao Italijana Viđilija Fajta (379) donevši svom timu poen za ukupnih 4:1 protiv Ulrih Šogla (1.876:1.856 u krugovima).

Uslovi takmičenja u Bundesligi su specifični, jako je bučno, navija se  uz upotrebu svih rekvizita i gađa strelac protiv strelca na 40 dijabola. Pobeda protiv rivala donosi bod ekipi. Maksimalno može da bude 5:0, minimalni rezutat meča je 3:2. Takmičenje je prvo ligaško, svako sa svakim, po grupama, Sever i Jug, sa po osam ekipa i po četiri najbolje ekipe idu na finalni turnir. Tamo se prvo gađa četvrtfinale, potom polufinale i zatim finale i meč za treće  mesto.