XS
SM
MD
LG

Ispisana istorija u Perlezu - Vojvodina u srpskoj ligi!

Fudbaleri iz Perleza ispisali su zlatnu istoriju kluba pred više od 1.000 gledalaca na domaćem terenu nakon što su u finalu baraža za popunu Srpske lige bili bolji  u dvomeču od ekipe ČSK iz Čelareva. 

Gosti iz Čelareva preuzeli su inicijativu na meču od samog starta, prvi je pripretio Tanasić u 21. minutu kada je uputio šut sa 20 metara, ali na sreću golmana Magde lopta je završila iznad gola. Isti igrač pet minuta kasnije opet je uputio snažan šut,  ovog puta pored gola.

  

U 36. minutu nakon duela sa Jovanićem na sredini terena napadač Vojvodine  Ninić doživeo je prelom noge, brzom reakcijom doktora on je uz ogroman aplauz svih prisutnih na stadionu napustio teren i upućen je hitno za bolnicu.

Na početku drugog poluvremena umesto Ninića na teren ulazi Rudić i u 48. minutu sa distance pokušava da ugrozi golmana Tankosića, ali lopta završava pored gola. Najveću šansu na utakmici imao je Tanasić u 72. minutu, ali je Bogdanović izbacio loptu sa same gol linije i spasao siguran pogodak gostiju. Do kraja utakmice branili su se igrači Vojvodine i nakon poslednjeg zvižduka sudije Petrovića počelo je veliko slavlje igrača, navijača i svih prisutnih na stadionu u Perlezu.

Trener Guteša na kraju meča nije mogao da sakrije emocije i pustio je suzu radosnicu zajedno sa svojim igračima.

VOJVODINA 1928: Magda, Šemić, Ješić, Jeftić, Živanov, Kalajdžija, Ninić, Malbaški, Vlaučin, Bogdanović, Džajski. Zamenici: Čanak, Lazarević, Knežević, Ginić, Rudić, Pešić, Kenžević, Ješić.

ČSK: Tankosić, Vujošević, Zirić, Milanov, Balinović, Jevtić, Tanasić, Obradov, Trivunović, Jovanić, Ivković.