XS
SM
MD
LG

Fudbaleri Vojvodine iz Perleza u finalu baraža za popunu Srpske lige Vojvodina

Fudbaleri Vojvodine iz Perleza pred prepunim tribinama i u pravoj navijačkoj atmosferi u drugoj polufinalnoj utakmici baraža za popunu Srpske lige grupa “Vojvodina” odigrali su nerešeno rezultatom 1:1 protiv FK Sloge iz Čonoplje i pošto su u prvoj utakmici  dali dva gola u gostima i odigrali 2:2, direktno se plasirali u finale, gde ih očekuje ekipa Čelareva koja je u obe utakmice bila bolja od ekipe FK Jugović iz Kaća.

Prvu šansu na meču imao je igrač Vojvodine Živanov, kada je sa 15 metara uputio snažan šut, ali je golman gostiju Lebović bio na visini zadatka i sprečio pogodak. Nedugo zatim u 20. minutu pripretili su gosti preko Kemenja, koji je nakon kornera glavom loptu posalo tik iznad prečke. Minut kasnije nakon brze kontre fudbaler Sloge Ninković snažno je šutirao, ali je golman domaćih Čanak loptu  izbacio u korner. U 25. minutu Džajski šalje pravu “bombu” sa 30 metara, golman gostiju Lebović sjajno interveniše, lopta stiže do Malbaškog koji gađa bliži ugao, ali Lebović opet sprečava siguran pogodak.

Na samom početku drugog poluvremena u 49. minutu  mogli su gosti preko Purića do vođstva, ali ih je u tome sprečio odlični golman Čanak.  Vlaučin u 55. minutu asisitira za Ninića koji glavom snažno upućuje udarac, ali ovoga puta golman gostiju sjajno interveniše i šalje loptu iznad prečke.  Nakon faula Ješića na ivici šesnaesterca, slobodan udarac izvodi Ninković i postiže gol u 58. minutu za vođstvo gostiju iz Čonoplje. Od tog trenutka fudbaleri Vojvodine krenuli su da vrše pritisak na odbranu Sloge, u igru  umesto Kalajdžije ulazi Šemić i već pri prvom dodiru sa loptom prolazi po levoj strani i upućuje odličan centaršut, nakon kojeg Vlaučin na oduševljenje mnogobrojne publike i navijača na stadionu  u 78. minutu postiže gol za 1:1 i  na kraju ispostaviće se za prolazak u finale.

FK Vojvodina 1928: Čanak, Džajski, Ješić, Jeftić, Bogdanović, Kalajdžija, Knežević, Ninić, Malbaški, Vlaučin, Živanov. Zamenici: Petrović, Šemić, Ginić, Knežević Marko, Mladenović, Pešić i Lazarević.

FK Sloga: Lebović, Vemić, Štrbac, Kemenj, Vidović, Milošević, Lučić, Ninković, Rajčanji, Sazdanić, Purić. Zamenici: Milošević, Aničić, Vukas, Mitrović, Knežević, Jajić, Stojšić.

Finalne utakmice baraža odigravaju se  26. i 30. juna, a domaćin prve utakmice je ekipa Čelareva.