XS
SM
MD
LG

Crveno-bele uspešne na startu finalne serije - 1:0

Foto: KKŽ Crvena zvezda Kombank

Košarkašice Crvene zvezde Kombank načinile su prvi korak ka odbrani šampionske titule. Na startu finalne serije plej-ofa Prve „A“ ženske lige Srbije, crveno-bele gracije dočekale su novosadsku ekipu 021 i ostvarile trijumf za vođstvo u seriji.

KKŽ Crvena zvezda Kombank : KK 021 Novi Sad 62:50 (16:18, 16:11, 14:13, 16:8)

Novosađanke su bolje ušle u meč pa su preko Ane Ilić i Tamare Jokić već na startu stigle do prednosti od 6:0. Prve poene za našu ekipu postigla je Milica Bojović u trećem minutu susreta, ali su gošće znalački čuvale prednost do finiša prvog dela igre. Poenima Snežane Bogićević sa linije slobodnih bacanja crveno-bele tri minuta pre kraja prve četvrtine stižu do prvog poravnanja – 12:12, a zatim ista igračica donosi i prvu prednost. Najbolja igračica gostujuće ekipe tokom prvih deset minuta igre, Tamara Jokić poenima šalje svoju ekipu na pauzu sa prednosšću – 16:18.


Mina Đorđević i Ivana i Aleksandra Katanić na početku druge četvrtine vraćaju prednost našim igračicama – 23:18. Tih pet poena prednosti bila je i maksimalna prednost koju su crveno-bele imale u ovom periodu igre, a ta prednost bila je aktuelna u nokoliko navrata. Poslednje poena u prvom poluvremenu ponovo je postigla Tamara Jokić, pa se na veliki odmor otišlo sa prednošću Zvezdinih košarkašica – 32:29.

Nakon uvodnih minuta trećeg perioda igre koji su protekli u igri poen za poen, crveno-bele uspevaju da stignu do prve opipljivije prednosti. Četiri minuta pre kraja treće četvrtine Crvena zvezda poenima Ivane Katanić stiže do maksimalnih +12 – 44:32 i činilo se, kao toliko puta ove sezone, da je pitanje pobednika rešeno. Međutim, gošće sa svega dva minuta, prevashodno zahvaljujući Žaklini Milošević koja je dva puta bila precizna pri šutu za tri poena, ponovo hvataju rezultatski priključak. Uspele su naše košarkašice da zaustave napade gošći i nakon tajm-auta stabilizuju svoje redove pa se u poslednjih deset minuta susreta ušlo rezultatom 46:42.

Foto: KKŽ Crvena zvezda Kombank


Milina Mišeljić na startu poslednje deonice sa tri uzastopna poena uspeva da vrati razultatsku prednost, a kada je Mina Đorđević na pet i po minuta pre kraja susreta razliku vratila na dvocifrenu – 54:44, bilo je jasno da će crveno-bele stići do prvog trijumfa u finalnoj seriji. Drugi deo poslednje četvrtine protekao je u neefikasnoj igri punoj grešaka sa obe strane, a u prilog tome govori činjenica da su gotovo tri minuta obe ekipe bile bez postignutih poena. To je svakako išlo u prilog našim devojkama koje su znalački održavale prednost, a poslednje poene na meču postigla je Aleksandra Katanić sa linije slobodnih bacanja za konačnih – 62:50.

Najefikasnija u redovima pobedničke ekipe bila je Mina Đorđević sa 18 postignutih poena, a uz to je zabeležila i 11 skokova. Treba istaći i da je pri šutu za dva poena bila stoprocentna (4/4). Kod gostiju bolje od ostalih bile su Dunja Gvero sa 13 i Tamara Jokić sa 12 postignutih poena.
Dvorana: FMP; gledalaca: 150.

KKŽ Crvena zvezda Kombank: N. Naumčev 3, T. Čubra, N. Tešić, S. Bogićević 12, M. Zukanović 2, A. Katanić 6, I. Katanić 4, K. Dešić, M. Bojović 10, M. Đorđević 18, M. Mišeljić 7, M. Vulović. Trener: Dragan Vuković
KK 021 Novi Sad: S. Opačić, T. Jovančević B. Momić, Ž. Milošević 8, D. Radović, V. Popludijević, D. Gvero 13, T. Jokić 12, J. Adamović 11, A. Ilić 2, Z. Todorović 4, M. Jovanović. Trener: Aleksandar Jovanović

Ovom pobedom crveno-bele su povele u finalnoj seriji plej-ofa Prve „A“ ženske lige Srbije i time načinile prvi korak ka odbrani šampionskog pehara. Iako su u ligaškom delu takmičenja naše košarkašice protiv novosadske 021 ostvarile dve ubedljive pobede sa gotovo 30 poena prednosti, Novosađanke su se u Železniku pokazale kao ozbiljna ekipa koja je u prethodnoj rundi plej-ofa eliminisala favorizovani Radivoj Korać.

Crveno-bele su istrošene teškom sezonom i igranjem na tri fronta, ali za očekivati je da će dati svoj maksimum i u narednim mečevima i tako što pre uspešno okončaju aktuelnu seriju. Mali Kalemegdan sa nestrpljenjem očekuje 31. trofej nacionalnog šampiona našeg ženskog košarkaškog kolektiva.

Drugi meč finalne serije plej-ofa na programu je u nedelju 14. aprila u hali na Petrovaradinu sa početkom od 18 časova.