XS
SM
MD
LG

Bečejci u prvom kolu plej auta dočekuju Novopazarce

Kapiten Namanja Stanojev je u nastavku sezone pravi komandant odbrane

Voljom žreba prvoligaškog karavana, Bečejci će u roku od deset dana ponovo ugostiti Novopazarce. Reč je o utakmici prvog kola plej auta, koja se igra u subotu od 16 sati. Imajući u vidu međusobne okršaje u ligaškom delu prvenstvene trke, kad su Bečejci slavili sa 4:0 kraj Jošanice i 3:0 kraj Tise, očekuje se pobedonosni het-trik. Ali, uvek ima neko ali.

Kao prvo, svaka utakmica je priča za sebe. Drugo, teško je zaređati tri pobede protiv istog rivala, a pogotovo dva puta slaviti u roku od samo deset dana. Uz to, valja podsetiti da Novopazarci ovog proleća imaju daleko kvalitetniji timodjesenjeg izdanja, ali su pre deset dana imali hendikep da im je golman Akovićisključen u prvom minutu utakmice, pa neravnopravna borba ne može dabude reper za novi okršaj.

Iako brojčano slabiji, Novopazarci su se u premijernom izdanju kraj Tise predstavili u lepom svetlu. Pitanje kako bi se utakmica završila da nije zablistao njihov sugrađanin u dresu Bečeja Mehmed Avdić, koji je kao „rezervista“ postigao dva gola.

- Popričao sam posle utakmice sa mojim zemljacima, čestitali su mi na pobedi i postignutim golovima, čak smo se i našalili na račun toga što sam bio ključni čovek po pitanju rezultata, ali sada će sve biti drugačije. Prošlu utakmicu moramo da zaboravimo i okrenemo se novom izazovu. Neće biti lako. Istina je da će oni doputovati bez kapitena i kreatora igre Vusljanina, ali i jači za par igrača koji u minuloj utakmici nisu igrali. Biće maksimalno motivisani da ostanu neporaženi, što će nam otežati posao. Međutim, i mi smo spremni da dokažemo da nismo pobedili samo zato što su oni igrali sa desetoricom, već da smo u ovom trenutku zaista bolji. Maksimalno izgaranje na svakom delu terena tokomčitave utakmice je recept da se stigne do pobede, najavljuje novu radost Mehmed Avdić.

Mehmed Avdić je pre deset dana "potopio" zemljake, a kako će biti sada

Mada Bečejci imaju 18, a Novopazarci 9 bodova na startu plej auta, znaju momci sa Tise da duplo veća bodovna prednost u ovakvim utamicama ništa ne znači. Kormilar tiskog broda Dušan Bajić imao je ovu utakmicu u mislima i pre nedelju dana, pa je odmarao u Novom Beogradu Kostu Aleksića i Dejana Rahića. Kako su se od povrede oporavili i nesmetano treniraju napadač Ilija Erdeljan i defanzivac Nemanja Kragović, ostaje van stroja samo povređeni špic Marko Matijašević. To pruža mogućnost stručnom štabu da izvede željeni tim spreman za novu pobedu.


Trajal 1 : 0 Bečej 1918
Teleoptik 2 : 2 Sloboda
OFK Žarkovo 0 : 1 Budućnost
Borac 3 : 1 Novi Pazar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost 37 13 9 15 32
2 Trajal 37 15 7 15 32
3 OFK Žarkovo 37 14 9 14 31
4 Borac 37 10 9 18 27
5 Bečej 1918 37 12 8 17 26
6 Novi Pazar 37 7 8 22 21
7 Teleoptik 37 7 10 20 18
8 Sloboda 37 6 8 23 16