XS
SM
MD
LG

OFK Bečej 1918 predstavio novog šefa stručnog štaba

Predsednik OFK Bečej 1918 Zoltan Gujaš, novi šef struke Milan Belić, potpredsednik Nedeljko Vasić i sportski direktor Miloš Andrić

Tiskim brodom u srpskoligaškim vodama kormilariće Milan Belić! To je odluka novog Upravnog odbora povratnika među vojvođanske srpskoligaše OFK Bečej 1918. Novi šef struke predstavljen je predstavnicima medija na Gradskom stadionu kraj Tise. Pre godinu dana predvodio je novosadski Kabel u prijateljskom odmeravanju snaga sa tada prvoligašem, koji je zapamćen po pravom letnjem pljusku, a sada će sedeti na klupi gde piše domaćin.

- Kratko je vreme kako smo ustoličeni, mislim na novi Upravi odbor, i vreme nam nije bilo saveznik. Morali smo brzo da radimo i prvi epilog je vidljiv. Angažovali smo mladog i ambicioznog trenera, oformili stručni štab i sada akcenat stavljamo na kompletiranje igračkog kadra. Cilj nam je da u sezoni pred nama stabilizujemo aktuelnu situaciju posle ispadanja iz prvoligaškog karavana i ostavke kompletne uprave, a onda da oformimo klub koji će igrati značajnu ulogu u srpskoligaškom fudbalu, prvi je otvorio novu fudbalsku priču kraj Tise predsednik OFK Bečej 1918 Zoltan Gujaš.

Milan Belić (42) nije nepoznat iole boljim poznavaocima fudbalskih prilika u nas. Svojevremeno je prošao sve kategorije mlađeg uzrasta superligaša Vojvodine, uknjižio 22 nastupa za mladu državnu reprezentaciju, 150 puta nosio dres Vojvodine u zvaničnim utakmicama i među deset najboljih strelaca je u klupskoj istoriji „lala“, a devet godina je igrao kao internacionalac na Kipru i u Nemačkoj. Imajući sve to u vidu, razumljivo je njegovo trenersko opredeljenje za napadački fudbal. Trenersku karijeru je počeo u mlađim kategorijama novosadskog Indeksa, potom je vodio seniorsku ekipu „studenata“, onda se vratio u matičnu Vojvodinu i radio u poznatoj omladinskoj školi, a kasnije i u stručnom štabu seniora. Sa Kabelom je iz vojvođanske lige ušao u srpskoligaške vode i uspešno ih predvodio u prvoj polusezoni. Dobar je poznavaoc stanja među vojvođanskim srpskoligašima i to ga je u dobroj meri preporučilo Bečejcima.

- Iako imam PRO licencu, u ovom trenutku je Srpska liga po mojoj meri, a OFK Bečej 1918 klub kakav sam samo poželeti mogao. Nadam se da će i klubu i meni vremenom rasti ambicije. Mlad sam trener, predstoji mi još mnogu učenja, drago mi je da sam dobio priliku u klubu s takvom tredicijom, očekujem da mi pomognu, a ja ću se radom odužiti. To je zajednički interes i njemu moramo težiti. Spadam u trenere stvaraoce, a prvenstveni cilj mi je da sa saradnicima radim na pravljenju prepoznatljive igre sa mladim igračima, a kada to dovedemo do željenog nivoa, stizaće i rezultati u kontinuitetu, apostrofirao je novi kormilar Bečejaca Milan Belić.

Sa „šefom“ je stigao i trener Dragan Leskovac, što je rezultat dobre saradnje najrenomiranijeg vojvođanskog kluba Vojvodine i Bečejaca, iz čije sredine će i dalje raditi legende ovdašnjeg fudbala Dalibor Novčić i trener golmana Miloš Andrić, kome su ovlaćenja proširena, pošto će obavljati i funkciju sportskog direktora.

Prozivka je zakazana za ponedeljak u 17 sati. Imajući u vidu da je najveći broj igrača iz prvoligaškog izdanja uzeo papire ili će to uraditi ovih dana, ostaje nedoumica sa kakvim igračkim kadrom će Bečejci u novu sezonu.

- Neće biti, kako se misli, problem igrački kadar. Bečejci će i dalje nositi dres matičnog kluba, a ima velikog interesovanja mladih igrača iz okoline da se oprobaju u našem klubu. Mnogi će proći pripreme, a stručni štab će odlučiti koga ćemo angažovati. Rečju, tokom narednih desetak dana biće pravi „filter“ kraj Tise i verujem da ćemo kompletirati sastav koji će moći da ispuni zajednički cilj stručnog štaba, rukovodstva i navijača, uključio se u razgovor potpredsednik kluba Nedeljko Vasić.

Brifingu s novinarima prisustvovao je i predsednik opštine Bečej Dragan Tošić, koji je odigrao važnu ulogu u prelaznom periodu između ostavke starog i izbora novog rukovodstva.

- Imamo izuzetnu saradnju sa dva najbliža superligaša, Vojvodinom i TSC-om. Svakoće na nam na svoj način pomoći. Imamo povoljnu finansijsku situaciju, jer je prethodno rukovodstvo, zahvaljujući domaćinskom poslovanju predsednika Dragana Kneževa i saradnika, ostavilo dovoljno sredstva da se nesmetano funcioniše. Nismo bez ambicija. Razmišljamo i o povratku u prvoligašku konkurenciju, ali ne po svaku cenu i ne odmah. Valja stabilizovati klub u svim parametrima i kad se stvore uslovi, zašto ne, napasti i Prvu ligu. Ozbiljni ljudi su u rukovodstvu kluba, isto važi i za sponzore, pa to treba maksimalno iskoristiti, jasan je prvi čovek Bečeja Dragan Tošić.

Već su poznata dva rivala u pripremnom periodu. Prva utakmica ćese odigrati 17. jula u SRC „Vujadin Boškov“ protiv omladinskog tima Vojvodine, a 3. avgusta će rival biti srpskoligaš Bratstvo 1946 iz Prigrevice. Odigraće se ukupno šest utakmica u ritmu sreda – subota, a ostali rivali znaće se za koji dan.


Trajal 1 : 0 Bečej 1918
Teleoptik 2 : 2 Sloboda
OFK Žarkovo 0 : 1 Budućnost
Borac 3 : 1 Novi Pazar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost 37 13 9 15 32
2 Trajal 37 15 7 15 32
3 OFK Žarkovo 37 14 9 14 31
4 Borac 37 10 9 18 27
5 Bečej 1918 37 12 8 17 26
6 Novi Pazar 37 7 8 22 21
7 Teleoptik 37 7 10 20 18
8 Sloboda 37 6 8 23 16