XS
SM
MD
LG
08.07.2011 Ž. Radivojević

Pripreme Donjeg Srema

Stručni štab i fudbaleri Donjeg Srema na najbolji način koriste izvanredne uslove Sportskog centra Suvača za prvi deo priprema. Prvi treninzi su prilično naporni, ali ih igrači profesionalno odradjuju. Za „opušteniju atmosferu“ zadužen je najiskusniji – Miša Petković. Mladi igrači, potencijalna pojačanja, koji pokušavaju da se izbore za „mesto pod suncem“, podpomognuti starijim kolegama, savesno odradjuju ono što im stručni štab zadaje.

- Treniramo dva puta dnevno - raportira Nemanja Marković, u prošloj sezoni standardni prvotimac - Pre podne su uglavnom deonice, dok su u drugom treningu rad sa loptom i razne igrice. Naporno je, ali smo svesni da je Prva liga vrlo ozbiljan rang i da se mora daleko više raditi. Novajlije su se odlično uklopile. Na probi su vrlo mladi igrači. Mi „starosedeoci“ se trudimo da im što više pomognemo da se priviknu na novi sistem rada i da daju svoj maksimum. Prelazni rok je vrlo dug i neće biti iznenadjenje ako nas pojačaju i neka „zvučnija imena“. Iako sam u prošloj sezoni igrao na više pozicija, nije mi bilo teško: postigao sam i nekoliko golova. Nova liga – novi izazovi: sada mi ostaje da treninge i kontrolne utakmice maksimalno odradim, kako bi i u Prvoj ligi izborio mesto u startnoj postavi.


Pakleno na Suvači

U drugom delu Srpske lige – Vojvodina, Donji Srem je bio pojačan za Lazarem Čordašićem. Lepo se uklopio, te se na njega i dalje ozbiljno računa.

- Iako nam vreme ne ide na ruku, trudimo se da treninge što bolje odradimo i za sada nam uspeva - kaže Čordašić - Prošlu sezonu smo dobro završili, mada je bilo prostora i za mnogo bolje. Nadam se da smo pouke izvukli. Ubedjen sam da ćemo biti ozbiljan prvoligaš.