XS
SM
MD
LG

Konferencija za medije povodom osvajanja bronzane medalje Nemanje Mirosavljeva i obaranja državnog rekorda na Svetskom kupu u Fort Beningu

Streljački klub „Novi Sad 1790“ organizovao je veoma posećenu konferenciju za medije povodom osvajanje bronzane medalje Nemanje Mirosavljeva na Svetskom kupu u Fort Beningu (SAD) u disciplini MK puška 60 metaka ležeći,  a na istom takmičenju u eliminacijama oborio je i državni rekord MK puškom trostav sa 1.184 kruga (stari 1.177 krugova). Prisutovali su, uz Nemanju Mirosavljeva, i selektor Zoran Stojiljković, strelci Andrija Zlatić, Andrea Arsović, Ivana Maksimović, Dragana Todorović, Dimitrije Grgić i Dragan Marković,  direktor kluba Zvonko Šabanović, kao i ugledne zvanice iz SS Srbije i SS Vojvodine. Bilo je naravno reči i o novim obavezama srpskih strelaca, pre svega Svetskom kupu u Minhenu od 15. do 23. juna kao i na Šampionatu Evrope u Beogradu i Pančevu od 31. jula do 14. avgusta.
- Očekujem da na naredna dva takmičenja, u Minhenu i Beogradu još najmanje troje srpskih strelaca ispuni olimpijske norme, čime bismo na neki način zaokuržili plan u predolimpijskoj godini – istakao je Stojiljković.- Tu pre svega mislim na Jasnu Šekarić pištoljem, Stevana Pletikosića puškom a nadam se da će mu se pridrižiti još jedan strelac puškom.

Bilo je reči i o lošoj situaciji u streljačkom sportu kada su objekti u pitanju ali i veoma lošem položaju streljaštva u medijima i društveno sportskim organizacijama i institucijama jer strelcima nije do sada priređen prijem, na primer, na balkonu u Beogradu čak i pošto su lane doneli sedam svetskih medalja iz Minhena!

Na olimpijskom strelištu u Minhenu na Svetskom kupu gađaće - seniori puška: Nemanja Mirosavljev (Novi Sad) , Stevan Pletikosić („Čika Mata“, Kragujevac), Milenko Sebić (Policajac) i Dragan Marković (Novi Sad). Seniorke puška: Andrea Arsović (Partizan), Ivana Maksimović i Dragana  Todorović (obe „Novi Beograd Ušće“). Seniori pištolj: Damir Mikec (Policajac), Andija Zlatić („A. Dejović“, Užice) i Dimitrije Grgić (Akademac). Seniorke pištolj: Jasna Šekarić, Zorana Arunović (obe Crvena zvezda), Bobana Veličković (Bor 030) i Jelena Arunović (Crvena zveda).

U stručnom štabu, uz selektora  Stojiljkovića je i trener reprezentacije Ivan Kvasnevski. Olimpijskom komitetu Srbije i Steljačkom savezu Srbije do sada su sedam olimpijskih viza doneli Zorana Arunović, Andrija Zlatić, Damir Mikec i Dimitrije Grgić (pištolj), Andrea Arsović, Nemanja Mirosavljev i Ivana Maksimović (puška). Poslednja preba pred Svetski kup u Minhenu za srpske strelce biće finale Kupa Srbije MK oružjem 11. i 12. juna na strelištu u Novom Sadu.