XS
SM
MD
LG

Lindsi Von završila karijeru

Američka skijašica Lindsi Von objavila je na svom Instagram profilu da završava karijeru i to pred sami početak nove sezone.

Foto: fis-ski.com

Vonova je u karijeri ostvarila 82 pobjede i bila je veoma blizu Ingemaru Stenmarku po broju trijumfa u Svjetskom kupu, ali je odlučila da se više ne takmiči. Olimpijska šampionka iz Vankuvera istakla je da joj je ovo bila najteža oduka, ali da je na pitanje koliko se još može takmičiti odgovor  došao iz njenog tijela, koje više te napore ne može izdržati.

„Kada sam imala pet godina na pitanje šta želim biti, odgovarala sam najbolja skijašica svih vremena“ napisala je Lindsi i dodaje „Svaka odluka, svaki cilj, svaki potez koji sam napravila u životu bio je posvećen tome da postanem najbolja skijašica“.

U karijeri je osvojila jedno zlato i dvije bronze na Olimpijskim igrama, dvaput je bila svjetski šampion, triput vicešampion i tome dodaje dvije svjetske bronze, a u Svjetskom kupu se 137 puta popela na postolje, od toga je 82 put pobjedila. Sve je to uspjela pored brojnih padova i povreda, koji su je odvajali od staze po nekoliko mjeseci, a ona je pokazala šta znači biti uporan i biti šampion.

HVALA LINDSI I UŽIVAJ U PENZIJI.