XS
SM
MD
LG

U subotu promotivna biciklistička tura trke "Kroz Srbiju" i Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja

Promotivna biciklistička  tura Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, trke „Kroz Srbiju“ i Opština Golubac i Veliko Gradište održaće se u subotu 7. maja, saopštili su organizatori.
- Želimo da ovom turom pokažemo svima koje vole vožnju biciklom sve lepote dunavskog priobalja – istakao je predsednik ogranizacije trke „Kroz Srbiju“ Ljubomir  Živanović.-  Osmu godinu za redom trka „Kroz Srbiju“ se održava pod sloganom „Turizam i bicklizam zajedno“ a sada smo naše aktivnosti proširili i na cikloturizam, veoma popularan  u svetu. Jedan od evropskih ciklo koridora koji ide uz Dunav, najveću evropsku reku, je upravo na trasi naše ture. Promovisaćemo i „Dunavsku strategiju“ ali i pokazati kulturno istrijski centar Golubački grad i turistički kompleks Srebrno jezero, dva izuzetna bisera u turističkoj ponudi Srbije.  U organizaciju su uključeni i Turistička organizacija Srbije kao i predstavnici lokalne samouprave.

Okupljanje učesnika iz Beograda je do 7,30 na parkingu kod Hale Pionir. Obezbeđen je autobus „Laste“za bicikliste i kamion  za transport bicikala. Dolazak u Golubac je oko 10 časova, a start ture koja će biti dugačka 27,3 km po pretežno ravnom terenu (tempo je do 20 km na čas), je u 10,30 časova. Dolazak na Srebrno jezero planiarn je oko 11,30 časova. U pratnji karavana biće veliki prijatelji biciklista, pripadnici  saobraćajne policije MUP Srbije.

Predstavnici domaćina pripremaju za umorne učesnike i prigodana program kao i mali sajam meda, rakije i vina na Srebrnom jezeru. Govoriće i Goran Petković državni sekretar u Ministarstvu ekonimje i regionalnog razvoja, Zoran Pajkić predsednik Opštine Golubac i Dragan Milić predsednik Opštine Veliko Gradište.