XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Bobana Veličković i Aleksandra Ristović na pripremama u Trgovištu u Bugarskoj

Dve mlade srpske reprezentativke pištoljem Bobana Veličković (Bor 030) evropska seniorska šampionka  2010. i finalista ovogdišnjeg EŠ vazdušnim pištoljem u Breši i Aleksandra Ristović, članica Zvezdare osvajač bronzane medalje za juniorke na EŠ u Vinterturu 2008. na pripremama su u bugarskom streljačkom centru Trgovište. Domaćini našim takmičarkama  i trenerima Bobanu Markoviću (Bora 030) i Slobodanu Bojkoviću (Zvezdara) su poznati bugarski trener Hristo Marinov i reprezentativak Bugarske pištoljem Antoaneta Boneva, druga na Svetskom kupu u Beogradu 2010 vazdušnim pištoljem i treća na Svbeskom kupu u Milanu 2006. koja ima i juniorsku bronzu sa EŠ u Moskvi 2006.
- Imamo izvanredne uslove na strelištu, gađamo MK pištoljima u zatvornem, a na raspolaganju nam je i strelište za vazdušno oružje  sa odličnim uslovima – kaže trener Boban Marković.- U objektu postoji i teretana sa odličnim uređajima i koristimao je prema planu i programu.  Okruženi smo pažnjom i gostoprimstvom naših sportskih prijatelja i mala neprijatnost na granici, kada nam bugarski carinisu nisu dozvilili, iako smo imali uredan poziv, da unesemo MK pištolje, je zaboravljena. Od domaćina smo dobili sve što nam je neophodno i oružje i MK municiju i program rada se nesmetano odvija.

Trgovište, grad od 41. 000 stanovnika u severnoistočnom delu Bugarske nalazi se u Vlaškoj niziji, 339 km od Sofije i 41 km od Šumena.
- Iskoristili smo svaki slobodan trenutak, a nije ih bilo baš mnogo, da obiđemo i znamenitosti regiona a sjajni vodiči bili su nam trener Marinov i naša drugarica Antoaneta – kaže Bobana Veličković.- Ovakve pripreme su sjajne, nema gužve i nervoze, a možemo da radimo i po znatno kvalitetnijim programom. Nadam se da će se  rezultati rada videti već na prvom Svetskom kupu u Sidneju na koji polazim 19. marta.

Na prva dva Svetska kupa, u Sidneju (21.- 29. mart) i Šangvonu u Koreji (7. – 15. april) učestvovaće 12 srpskih takmičara i takmičarki, a selektor Zoran Stojiljković se odlučio za ove sastave - vazdušna puška, seniori: Stevan Pletikosić („Čika Mata“), Dragan Marković i Nemanja Mirosavljev (Novi Sad).  Seniorke: Andrea Arsović (Partizan), Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće), Lidija Mihajlović (Niš). Vazdušni pištolj, seniori: Damir Mikec (Policajac), Andrija Zlatić („A. Dejović“, Užice), Dimitrije Grgić (Akadamac).

Seniorke: Jasna Šekarić i Zorana Arunović (C. zvezda), Bobana Veličković (Bor 03). Na svetskim kupovima ove godine dva najbolja u plasmanu (ne računajući strelce koji su prošle godine na SP u Minhenu osvojili olimpijsku vizu za London, među njima su Zorana Arunović, Andrija Zlatić, Damir Mikec – svi pištolj i Nemanja Mirosavljev - puška ), stiču prva učešća na olimpijskom  turniru. Preostala dva svetska kupa u 2011. održaće se od 14. do 22. maja u Fort Beningu (SAD) i Minhenu od  16. do 23. juna.