XS
SM
MD
LG

Mašinac nespreman počinje prvenstvo, prvi rival Sloga
Zbog administrativnih problema, Fudbalski klub Mašinac je tek nedavno dobio dozvolu da se takmiči u Super ligi, pa su tako i trenirali samo desetak dana. Zbog toga će nepripremljeni ući u novu sezonu, pa trener Perica Krstić očekuje da će mnogo bolje partije pružati kada krene prolećni deo prvenstva.
Mašinac Delijski vis
 
Početak Super lige pomeren zbog Mašinca; foto: Vanja Keser

Problem je nastao još krajem prošle sezone jer su, kako su objasnili u klubu, stigle pritužbe Spartaka da je pripajanje klubova Mašinac i nekadašnje Bubamare neregularno.

Sve je završeno pozitivno po Nišlijke, pa će se najtrofejniji ženski fudbalski klub u Srbiji i u sledećoj sezoni takimičiti među elitom. Ipak, ovi problemi svakako su ostavili posledice na tim, objasnio je trener Perica Krstić, zbog premalo vremena da se pripreme.

Bez priprema smo ušli u takmičenje. Ovo je 2. kolo jer je 1. odloženo zbog nas i problema vezanih za status kluba. Ulazimo u prvenstvo sa desetak dana priprema. Bili smo u Makedoniji, odigrali tamo 2, 3 utakmice. U komplikovanoj smo i kompleksnoj situaciji, u kojoj moramo da pripremamo ekipu kroz samo takmičenje - priča Krstić.

Što se tiče sastava, tim je napustila Viktorija Mišeljić, koja je otišla u Sjedinjene Američke Države na studije i Miljana Smiljković, koja je prešla u Crvenu zvezdu. Transfer u suprotnom smeru izvršila je fudbalerka veznog reda Nataša Mičić, za koju Krstić kaže da je vanserijska igračica, ali da će biti potrebno vremena da se uklopi u ekipu.


Na startu protiv starog znanca

Beogradska Sloga, stari znanac Nišlijki, tim sa kojim su samo tokom prošle sezone odigrale 5 zvaničnih mečeva, biće njihov rival i na startu Super lige. Meč je na programu u nedelju, 3. septembra, od 16:30 na stadionu na Delijskom visu.

Tim iz Zemuna je nakon završetka prethodne sezone, u kojoj su se do samog kraja borile sa Mašincem za 3. mesto, napustilo dosta igračica. Zato Krstić smatra da ipak postoje šanse da ih iznenade i da izvuku pozitivan rezultat.

Igraćemo na svežinu i sa nepripremljenom ekipom. Ne možemo da utičemo mnogo ni na neki rezultat u celini, jer su sve ekipe odmakle u tim pripremama i verovatno ćemo pokušati da taktičkim promenama utičemo na to da nemamo nepovoljan rezultat iz ovih utakmica - kaže Krstić.

Nakon meča sa Slogom, Nišlijke očekuje zaostala utakmica 1. kola u Krševcu protiv Napretka 6. septembra, a onda sledećeg vikenda i u Novom sadu, protiv Vojvodine. Tada fudbalerke očekuje dvonedeljna pauza, pa će taj period, kako je objasnio Krstić, iskoristiti da se bolje pripreme.


14 .kolo Superliga Srbije
Požarevac 0 : 5 Vojvodina
Sloga Radnički 0 : 2 Crvena zvezda
Napredak 0 : 5 Spartak
Rad 0 : 3 Mašinac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 14 13 0 1 39
2 Crvena zvezda 14 11 1 2 34
3 Mašinac 14 9 2 3 29
4 Vojvodina 14 8 1 5 25
5 Požarevac 14 6 1 7 19
6 Napredak 14 3 0 11 9
7 Sloga Radnički 14 2 2 10 8
8 Rad 14 0 1 13 1