XS
SM
MD
LG

Alasi opravdali ulogu favorita

Pred oko pet stotina navijača, Banovčani su rutinski opravdali ulogu favorita, protiv ekipe koja se nalazi na dnu tabele. Od samog početka utakmice, košarkaši Dunava jasno su pokazali Nišlijama da se ne mogu nadati bodovima u hali Park. Već posle tri minuta igre na semaforu je stajalo 12-0 i do kraja utakmice nije bilo neizvesnosti oko pobednika. Igrači Dunava posebno su bili raspoloženi u šutu za tri poena (13/34) ali je bilo i poena iz kontranapada uz atraktivna zakucavanja. U redovima Konstantina najveći otpor pružili su Bogavac (18p, 9sk) i Antić (17p, 5sk) ali sve što su gosti iz Niša uspeli jeste da u dva navrata spuste prednost Dunava na dvanaest poena. Ipak, domaći se nisu previše opuštali i uz odličnu partiju svih dvanaest igrača, bez većih problema zadržavali su i uvećavali razliku za konačnih 95:75. U redovima Dunava najefikasniji su bili Popović (20p, 6sk), Zorčić (15p, 10sk) i Valjarević (14p).


Dunav se sada sa jedanaest pobeda i sedam poraza nalazi na deobi četvrtog mesta sa Spartakom dok je Konstantin poslednji sa samo jednom pobedom. U narednom kolu Alasi gostuju u Čačku dok Konstantin dočekuje Dinamik.

Slaviša Bogavac (KK Konstantin): 
“Čestitam domaćinu, ekipi Dunava, na zasluženoj pobedi. Pokazali su i na ovoj utakmici da su najprijatnije iznenađenje naše lige. Kontinuitet dobrih igrara nastavili su i danas, potvrdivši pobedu od pre dve nedelje protiv Dinamika, što nije slučajno, uigrani su i popunjeni na svim pozicijama. Danas su igrali rutinski. Znali su da kažnjavaju naše propuste, posebo van linije 6,75, posebno u prvom poluvremenu. Valjarević je pogađao u prvom poluvremenu, imali su i unutrašnju igru sa Zorčićem i Vukovićem. Našoj ekipi svakako nije lako u ovom sastavu da igra, bez unutrašnje igre, jer su nam otišla jedina dva centra. Pokušavali smo zonskom odbranom da nadomestimo nedostatak velikih igrača ispod koša. Ostaje nam da radimo, da časno privdemo prvenstvo kraju. Ima još utakmica, trudićemo se da damo svoj maksimum i mlađim igračima da damo šansu. Hvala domaćinu na prijemu i publici na lepom navijanju.”

 

Ivan Simić (KK Konstantin): 
“Pre nego što se osvrnem na utakmicu, želim da čestitam ekipi Dunava na svemu što su do sada uradili u dosadašnjem toku takmičenja. Zaista su najprijatnije iznenađenje. Pokazali su i na Kupu da su zaista jedan kvalitetan i zanimljiv tim i da sve što rade nije slučajno. Jedna sjajna organizacija i sve što su uradili do sada je zasluženo. Lično, od srca im želim puno uspeha u nastavku prvenstva i da naprave još jedan istorijski uspeh, jer mislim da zaslužuju da uđu u Super ligu. Što se tiče utakmice, zaslužena pobeda Dunava. Videli ste i sami kako izgleda tim Konstantina. Mislim da ovaj tim ne može da igra ni drugu ligu u ovom sastavu a kamoli nešto više. Nažalost, tako je kako je. Teško će biti do kraja lige, međutim, to što imamo, trudićemo se da časno i pošteno odradimo i završimo ligu. Kolegama Ašćeriću i Stanimiroviću čestitam na svemu urađenom do sada i želim puno uspeha u nastavku prvenstva.”

Slobodan Popović (KK Dunav): 
“Čestitam ekipi Konstantina na fer i korektnoj igri. Što se tiče nas, posle Kupa, bilo je i emotivnog i fizičkog pražnjenja. Druge ekipe imale su dve nedelja vremena da se pripreme malo bolje za nastavak lige. Što se tiče utakmice, imali smo oscilacija. Par puta smo imali dvadeset poena prednosti pa dolazili na samo desetak. Mislim da smo trebali ovu utakmicu da iskorsitimo malo više, da poradimo na određenim stvarima i da popravimo nedostatke u igri koje imamo ali to ćemo rešavati tokom sledeće nedelje i u narednom periodu. Pobeda nije dolazila u pitanje. Posle Kupa, trebala nam je ova pobeda zbog narednih utakmica. Imamo lepu šansu i sve do kraja sezone zavisi isključivo od nas.”

Mitar Ašćerić (KK Dunav): 
“Čestitam gostima na fer i korektnoj borbi. Bila je ovo jedna rutinska pobeda. Igrali smo dosta korektno prvo poluvreme. Podelili smo minutažu i dali šansu svima. Bilo je više šuteva za tri poena nego što inače imamo ali srećom bili smo i uspešni. Ipak, mi mnogo bolje igramo za dva poena nego za tri i tu smo trebali malo bolje da odigramo i da napravimo veću razliku. Zadovoljan sam, napravili smo pedeset skokova na utakmici što pokazuje da smo dobro zaštitili svoj koš i da smo odigrali kako treba. U nastavku sve zavisi od nas. Imamo korektan raspored do kraja. Onako kako budemo radili, kako se budemo spremali i odigrali, tako ćemo na kraju i proći. Možemo da igramo ravnopravno sa svim ekipama i možemo da konkurišemo za Super ligu. Ima još puno da se igra. Sledeće kolo igramo u Čačku, protiv ekipe koja je vezala jedanaest pobeda i koja je puna samopouzdanja. Moramo da damo svoj maksimum.”


Mladost Admiral 74 : 83 Dynamic BG
Dunav 95 : 75 Konstantin
Tamiš 80 : 82 Borac
Vršac 101 : 74 Spartak
Metalac 84 : 63 OKK Beograd
Beovuk 72 83 : 102 Napredak Rubin
Smederevo 1953 79 : 97 Sloga
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Vršac 18 14 4 32
2 Dynamic BG 18 14 4 32
3 Borac 18 13 5 31
4 Spartak 18 11 7 29
5 Dunav 18 11 7 29
6 Napredak Rubin 18 10 8 28
7 Mladost Admiral 18 10 8 28
8 Tamiš 18 10 8 28
9 Metalac 18 8 10 26
10 Beovuk 72 18 8 10 26
11 OKK Beograd 18 7 11 25
12 Sloga 18 7 11 25
13 Smederevo 1953 18 2 16 20
14 Konstantin 18 1 17 19