XS
SM
MD
LG

Sportski savez Srbije: Dođite na Sajam, jer „Sport je zakon“

BEOGRAD, 22. novembar (Info centar). – Sajam sporta održaće se od 25. do 27. novembra u halama 1 i 1 a Beogradskog sajma pod sloganom „Sport je zakon“. Ulaz će biti besplatan, pa je to prva prilika, kako je na veoma posećenoj konferenciji za medije u renoviranom zdanju „Beogradske zadruge“ istakao državni sekretar za sport Predrag Peruničić, da svi koji vole sport i uživaju u rezultatima srpskih sportista dođu, obiđu štandove i podsete se ovodišnjih, izuzetnih, uspeha.

- Oživeli smo Sajam sporta koji je za samo dve godine stekao izuzetnu popularnost, što svedoči i 60.000 posetilaca 2015. - naglasio je Peruničić.- Ponosni smo na naše sportiste i sa zadovoljstvom ćemo u toku Sajma sporta sumirati rezultate. Imamo dobar sistem sporta i Zakon o sportu i o njegovoj primeni, posebno u 136 lokalnih samouprava govoriće se i na nekoliko predavanja. Zahvaljujem se „Koka koli Helnik“ koja je i ove godine pomogla ovu veliku sajamsku priredbu.

Aleksandar Šoštar, predsednik Sportskog saveza Srbije se zahvalio Ministarstvu omladine i sporta Srbije bez čije podrške ne bi sajam mogao da se organizuje:

- Dođite da zajedno uživamo, jer „Sport je zakon“ – pozvao je Beograđane Šoštar – I ove godine smo se potrudili da organizacija bude na vrhunskom nivou, podižemo standarde i kriterijume, sa željom da sve ono što je lepo i dobro u našem sportu predstavimo posetiocima. Sajam će imati i veoma bogat preteći, stručni, deo sa seminairma i predavanjima, uz angažovanje istaknutih obrazovnih institucija i vrhunskih predavača.

Direktor Sajma sporta mr Nemanja Svjetličić najavio je učešće 86 granskih sportskih saveza, 40 teritorijalnih organizacija, devet sportskih udruženja, pet visokopškolskih ustanova a posetici će moći da uživaju i u atraktivnim predstavanjima sportova, posebno onih modernih, na 20 terena i poligona!

- Pored sportskih saveza i organizacija, predstaviće se i Olimpijski komitet Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Srbije, Paraolimpijski komitet Srbije i Anti doping angencija Srbije - ADAS – podvukao je Svjetličić.- Poseban deo sajma činiće štandovi mnogobrojnih proizvođača sportske opreme, suplemenata, dodataka ishrani, sredstava za oporavak i rehabilitaciju sportista. Uključeni smo i u humanitarnu akciju “Čep za hendikep” i svi zatvarači sa flašica koka kole i vode biće sakupljani i, potom, donirani.

“Koka kola Helenik” je i ove godine aktivna u organizaciji Sajma sporta. Dragan Lupšić zadužen za odnose sa javnošću i komunikacije, naglasio je da je “Koka kola” ove godine pomogla, kroz akciju “Pokret za radost” da se 90.000 građana Srbije rekreira.

- U 23 grada u Srbiji u toku 22 nedelje organizovali smo treninge za građane sa profesionalnim trenerima, ambasadorima “Koka kole”, i kroz njih je prošlo 8.000 učesnika. Deca i mladi su i glavni akteri svih sportskih manifestacija i pozivam ih da se družimo od petka do nedelje u hali 1 “Beogradskog sajma”.

Domaćin projekta Sajam sporta “Sport je zakon” je Sportski savez Srbije, finansira ga Ministarstvo omladine i sporta Srbije, a sprovodi kompanija Beoekspo. Banane “Derbi” biće ponuđene posetiocima na Sajmu sporta, a novinari su ih sa zadovoljstvom probali i na konferenciji za medije.

Svečano otvaranje je u petak u 12 časova. Istog dana održaće se i serija stručnih predavanja i tribina. Počeće Međunarodnom naučno- stručnom konferencijom “Sport - zdravlje- životna sredina” Fakulteta za sport Univerziteta “Union Nikola Tesla”.

U subotu je 11. nacionalni seminar Sportskog saveza Srbije, a u nedelju Seminar za stručno usavršavanje trenera uz emenentne predavače sa Unverziteta Singdunum, Univerziteta “Union Nikola Tesla”, Pravnog fakulteta u Kragujevcu, Alfa BK univerziteta u Visoke sportske i zdravstvene škole u Beogradu.

Sportski auto i karting savez Srbije u nedelju od 14 časova proglasiće pobednike i uručiti “Zlatne kacige” najboljima u ovoj sezoni.