XS
SM
MD
LG
04.06.2007 www.radnicki-pirot.co.sr

Radnički Pirot u baražu čeka Napredak
Na kraju jedne od najuspešnijih sezona u poslednjih desetak godina Radnički je došao u situaciju da se bori za ulazak u Meridian Super ligu. Kao i celoj Srbiji, i u Pirotu je bilo dosta problema, ali zahvaljujući zalaganju svih u klubu a posebno trenera Vignjevića i svih igrača ostvaren je ovaj istorijski uspeh za Pirot.
Što se tiče poslednjeg meča sa ČSK-om sve je ličilo na prijateljsku utakmicu. Gosti su došli sa drugim timom i bez ikakvih ambicija da se bore za baraž. Radnički je napadao celo prvo poluvreme ali sjajne šanse za gol nisu iskoristili mladi Miljan Đorđević, koji se sa samo dva metra od gola okliznuo i promašio loptu, i Milan Jovanović koji je imao odličan šut glavom pored stative. Treba reći da je i kiša malo pokvarila atmosferu i doprinela tome da se oba tima više paze od povrede nego li da se bore da postignu gol.
U drugom poluvremenu su i Piroćanci stali i počeli da brane svoj gol, a kako gosti nisu napadali, igra se svodila na prebacivanje lopte od šesnaesterca do šesnaestrca. Svi su željno iščekivali kraj meča i proslavu ulaska u baraž. Na kraju je pirotska publika ispratila ovacijama i jedan i drugi tim, a u pirotskom taboru je počelo slavlje.
Sada ceo Pirot živi za meč protiv Napredka u sredu. Očekuje se pun stadion i dobro navijanje. Napredak je stari rival i njegova igra leži „belima“. U protekla dva meča na pirotskom stadionu Radnički je deklasirao Napredak tako da svi očekuju da se istorija ponovi. U sredu će i cela Srbija imati šansu da u direktnom prenosu na SOS kanalu vidi kakva je to atmosfera na Stadionu kraj Nišave.