XS
SM
MD
LG

Žestoko za mesto u timu

Pripreme fudbalerki Vojvodine su u punom jeku. Ovaj deo rada karakteriše visok intenzitet treninga sa maksimalnim opterećenjima, ali devojke „muški“ izdržavaju torturu trenera Nemanje Savića i njegovih saradnika.
Nakon rano jutarnjeg trčanja u prelepom okruženju banjskog parka i prepodnevnom radu na sticanju snage i poboljšanju motoričkih osobina, usledila je igra na dva gola (na opšte oduševljenje svih igračica). Očigledno je da su se dame uželele lopte, jer su naprosto letele po terenu. Trener Savić je u jednu ekipu uvrstio iskusnije igračice, dok su se sa druge strane našle mlade snage. Iskustvo se pokazalo kao dobitna kombinacija, jer su Aleksandra Savanović, Marija Ilić, Milica Stevanović, Sanada Malešević i Adrijana Delić delovale uigrano, sigurno i pre svega, efikasno.
Sjajan utisak ostavila je Sanda Malešević, koja je demonstrirala sav svoj raskošni talenat i fudbalsko znanje. Naravno, apsolutno je deplasirano pričati o mogućnostima jedne Marije Ilić ili o profesionalnom odnosu Saške Savanović i Adrijane Delić. Po svemu viđenom, Vojvodina će naredne sezone biti jedan od najozbiljnijih konkurenata za titulu.
Juče je, po prvi put, trenirala i snažna Crnogorka, Marija Vešović. Uprkos dužoj pauzi od treninga i utakmica, videlo se da stamena Podgoričanka ima fudbalskog „materijala“. Dobra kontrola lopte, smisao za igru i osećaj za prostor su segmenti koji moraju imati uporište u fizičkoj spremi. Vešovićka je toga svesna, vredno radi, a svi u klubu se nadaju da će rezultati ubrzo biti vidljivi.

KOD DOKTORA CIGANOVIĆA, KAO NA EGZITU

Početak i prvi dani priprema, noćna su mora za sve igrače. Nisu u tome izuzetak ni fudbalerke Vojvodine koje ovih dana, bukvalno, okupiraju improvizovanu ambulantu doktora Marijana Ciganovića. Žuljevi, upale, lagana istegnuća, pa i udarci (autora Anastasije Nikolić), saniraju se svakog dana. Doktor Ciganović, nekadašnji korektor OK „Milicionar“ ima razumevanja za sve boljke i „boljke“ novosadskih „princeza“. Strpljivo, mirno i sa puno takta (baš kao i svaki Banaćanin), rešava probleme, ponekad i do iza ponoći.
-Ovo su uobičajene stvari za sam početak trenažnog procesa. Ništa strašno, najbitnije je da nema težih povreda i nadamo se da će tako ostati. Kako vreme bude prolazilo, biće sve lakše i devojke će postajati čvršće, otpornije na povrede i spremnije.-kaže doktor Marijan Ciganović. 

Marija Ilić i Tanja Mlinarević