XS
SM
MD
LG

Pregled 6. kola Sport klub Prve lige Srbije

Aktuelni šampioni i vicešampioni države, ekipa „GAT Dukes” iz Novog Sada i beogradski „SBB Vukovi” osvarili su očekivane pobede u 6. kolu „Sport klub” Prve lige Srbije. Kolo pre kraja regularnog dela prvenstva, izvesno je koje tri ekipe idu u plej-of – pored „Vojvoda” i „Vukova”, tu su „Wild Boarsi” iz Kragujevca.

Ipak, Kragujevačni nisu odigrali planirani meč u Nišu jer su „Imperatori” zbog nedovoljnog broja prijavljenih igrača bili prinuđeni da predaju meč te je utakmica registrovana službenim rezultatom 35 : 0. Na ovaj način ekipa iz Niša je ostala poslednjeplasirani tim na tabeli, a od direktnog ispadanja u niži rang može da je spasi pobeda nad „Indiansima” u poslednjem kolu. „Divlji veprovi” su pak obezbedili 2. mesto na kraju ligaškog dela takmičenja, a u poslednjem kolu dočekaće ekipu „Blue Dragons”.

„SBB Vukovi” su lagano, brzo i ubedljivo pobedili ekipu „Meridian Indians” sa 35 : 0. Kako se i očekivalo, „Vukovi” su savladali Inđijce, i na taj način ih ostavili da rešavaju svoju sudbinu opstanka u poslednjem kolu. Izlišno je govoriti koliko su Beograđani bili bolji protivnici, a znatno oslabljeni „Indiansi” nisu mogli više od časnog izlaska na teren i istog takvog poraza. Mislima su već odavno u meču sezone – u narednom kolu protiv „Imperatora”, koji će odrediti sudbiju oba tima.

„GAT Dukesi” su opravdali ulogu favorita i pobedili pančevačke „Pantherse” sa 27 : 0 u meču koji je direktno odlučivao s kog mesta će ekipe u doigravanje. Iako rezultat možda tako i ne pokazuje, nisu Pančevci bili lak zalogaj za aktuelnog šampiona. Istini za volju, nisu „Panteri” bili ni blizu postizanja poena, ali su ipak pružili snažan otpor favorizovanom domaćinu, pre svega u drugom poluvremenu.

U utakmici koja je otvorila 6. kolo beogradska ekipa „Blue Dragons” pobedila je „Sirmium Legionaries” iz Sremske Mitrovice sa 30 : 21. Sigurno najuzbudljivija utakmica kola protekla je u nadmudrivanju napada obe ekipe, u kojoj se napadački trio David Lukić, Pavle Plamenac i Dragan Grubić pokazao boljim od mitrovačkog dua Šon Viliks – Paris Li. Ovom pobedom „Plavi zmajevi” su obezbedili sigurno 5. mesto na tabeli, koje, ukoliko tu i ostanu, obezbeđuje dobar takmičarski raspored za narednu sezonu.

Nakon šest odigranih mečeva lidersku poziciju pred plej-of obezbedili su „SBB Vukovi”. Na 2. mestu su „Wild Boarsi” iz Kragujevca, treći su novosadski „GAT Dukesi”, a četvrti „Panteri” iz Pančeva.

Parovi poslednjeg 7. kola su:

Panthers – SBB Vukovi (11. jun, 16.00)

Wild Boars – Blue Dragons (18/19. jun)

Meridian Indians – Imperatori (18/19. jun)

Legionaries – GAT Dukes (18/19. jun)


Wild Boars 42 : 12 Blue Dragons
Meridian Indians 35 : 0 Imperatori
Panthers 41 : 65 SBB Vukovi
Legionaries 17 : 40 GAT Dukes
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por SCR
1 SBB Vukovi 7 7 0 1.000
2 Wild Boars 7 6 1 0.857
3 GAT Dukes 7 5 2 0.714
4 Panthers 7 3 4 0.429
5 Blue Dragons 7 3 4 0.429
6 Legionaries 7 2 5 0.286
7 Meridian Indians 7 2 5 0.286
8 Imperatori 7 0 7 0.000