XS
SM
MD
LG

Sport klub Prva liga Srbije: Najava 3. kola

Predstojećeg vikenda na programu su tri meča 3. kola „Sport klub” Prve lige Srbije. Iako je ono nezvanično počelo proteklog vikenda utakmicom između „Imperatora” iz Ništa i „GAT Dukesa” iz Novog Sada, redovno 3. kolo zaokružiće se u subotu i nedelju 23. i 24. aprila.

Wild Boars Kragujevac – Sirmium Legionaries

23. april od 11.30 h

Stadion „Čika Dača” Kragujevac

Prvi duel ovi timovi odigrali su bez opreme 30. avgusta 2003. godine, na stadionu FK „Sušica”, kada su „Wild Boarsi” pobedili s 45 : 38. Trinaest godina kasnije, utakmica 3. kola između dva „drevna” tima odigraće se u subotu 23. aprila s početkom u 11.30 h na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača” u Kragujevcu.

Trenutni lideri na tabeli imaće možda i najteži zadatak do sada – da pobede rasterećenu, ali i veoma organizovanu ekipu iz Sremske Mitrovice.

Subotnju utakmicu domaći „Divlji veprovi” dočekuju s čelne pozicije na tabeli, zahvaljujući ubedljivim pobedama u prva dva kola protiv „Meridian Indiansa” koji se ’još uvek traže’ u ovoj sezoni, i „Panthersa” u za njih nezgodnom psihološkom momentu. Istini za volju, nisu se „Veprovi” još uvek sastali ni sa „SBB Vukovima”, a ni sa „GAT Dukesima”, ali sve to ne umanjuje utisak koji je ekipa iz Kragujevca ostavila u ovoj sezoni – da su više nego ikad snažniji i spremniji da vrate titulu u svoj grad.

Podsećanja radi „Wild Boarsi” su jedina ekipa u „Sport klub” Prvoj ligi Srbije koja do sada nije primila poene. Šta više, protivničke ekipe gotovo da nisu bile ni blizu toga, što samo za sebe govori o uigranosti i snazi odbrambenog dela ekipe.

S druge strane, ekipa „Legionara“ je u drugom kolu već izjednačila svoj rezultat iz cele prethodne godine, ne računajući baraž za opstanak. Jedna pobeda je već upisana. Osvrćući se na igru „Imperatora“ u prvom kolu, pobeda „Legionara“ protiv njih u drugom možda i nije iznenađenje, ali lakoća sa kojom su doši do nje i sam krajnji rezultat, sigurno da jeste.

Bod u džepu, i mnogo bitnije, stečeno samopouzdanje iz prethodna dva meča u kojima su „Legionari” bili i više nego dobri, može biti njihova prednost u subotnjem meču.

SBB Vukovi Beograd – Blue Dragons Beograd

24. april od 16.00 h

Stadion OFK Beograd (pomoćni teren)

Nakon godinu dana puaze, u Srbiji će se ponovo igrati gradski derbi u američkom fudbalu. Naravno, reč je o dva prestonička kluba – „SBB Vukovima” i „Blue Dragonsima”. Taj gradski rivalitet, te dosta igrača koji su nosili i bordo-žuti i belo-plavi dres u svojim karijerama, daju posebnu draž i uzbuđenje pred nedeljni duel.

Nakon poraza od „GAT Dukesa” u 1. kolu i pobede na svom terenu protiv „Meridian Indiansa” u drugom, „Blue Dragonsi” su pokazali da su se veoma ozbiljno spremili za ovu sezonu i da se „luksuz” ispadanja iz lige više ne sme dogoditi.

Ekipa koja ima najmanje stranih igrača i jedina sa srpskim kvoterbekom, ulogu apsolutnog favorita u ovom derbiju prepušta „SBB Vukovima”, uprkos tome što ovaj meč „Vukovi” dočekuju nakon teškog poraza u Ligi šampiona, i prema mišljenju glavnog trenera Šona Embrija – s ne tako malo grešaka i nedostataka, naročito u secijalnom timu.

Meridian Indians Inđija – Panthers Pančevo

24. april od 16.00 h

Sportski centar „Leje”, Inđija

Veoma bitna utakmica u trci za plej-of očekuje nas u nedelju u Inđiji. Domaći „Meridian Indiansi“ jedina su ekipa u „Sport klub” Prvoj ligi koja je u prva dva kola igrala na gostujućim terenima, pa će predstojeći meč pred svojom publikom biti idealna prilika za prve bodove u ovoj sezoni.

Obe ekipe u dosadašnjem delu sezone imaju po „planirani” poraz od „Wild Boarsa”, ali za razliku od „Indiansa” koji su se okliznuli i protiv novog prvoligaša „Blue Dragonsa”, „Panthersi” imaju ubeležnu bitnu pobedu i to protiv „Imperatora” u 1. kolu.

Upravo ta činjenica prednost je Pančevaca u ovom meču, ali imajući u vidu znatno oslabljen sastav u kojem dolaze u Inđiju, i to po prvi put u istoriji međusobnih duela ove dve ekipe, ne svrstava „Pantherse” u favorite na ovom meču.

S druge strane, „Indiansi” su  veoma ambiciozno ušli u ovu sezonu, ali slika na terenu u prva dva kola je bila sasvim suprotna. Ekipa kao da se još uvek „traži”, pružene partije bile su daleko od nespornog potencijala koji ova ekipa ima, a rezultat toga su dva poraza i otkaz dosadašnjem strategu ekipe Džejmsu Fajedu, koji je u međuvremenu pojačao stručni štab novosadske ekipe „GAT Dukes”.

„Meridian Indiansi” duel sa „Panthersima” dočekuju u istoj situaciji kao i prošle sezone, opet u 3. kolu i opet nakon dva poraza, a tadašnja pobeda u Pančevu bila je odličan zamajac za niz pobeda koji je usledio. Istom se Inđijci nadaju i sada.

Podsetimo na kraju da su 3. kolo prvoligaškog takmičenja proteklog vikenda otvorili „Imperatori” i „GAT Dukesi”. Taj susret, odigran u Nišu, suvereno je pripao Novosađanima, koje ove subote očekuje premijerni meč IFAF Evropa Lige šampiona protiv bečke ekipe „Danube Dragons”.


Wild Boars 42 : 12 Blue Dragons
Meridian Indians 35 : 0 Imperatori
Panthers 41 : 65 SBB Vukovi
Legionaries 17 : 40 GAT Dukes
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por SCR
1 SBB Vukovi 7 7 0 1.000
2 Wild Boars 7 6 1 0.857
3 GAT Dukes 7 5 2 0.714
4 Panthers 7 3 4 0.429
5 Blue Dragons 7 3 4 0.429
6 Legionaries 7 2 5 0.286
7 Meridian Indians 7 2 5 0.286
8 Imperatori 7 0 7 0.000