XS
SM
MD
LG

Fudbalerke Spartaka spremne za nove izazove
U subotu 14. maja na terenu SC "Vujadin Boškov" u Novom Sadu igra se utakmica 4. kola plej-ofa između mladih Novosađanki iz ŽFK Vojvodine i aktuelnih šampionki ŽFK Spartak iz Subotice.
 
Fudbalerke Vojvodine će, po svemu sudeći, tekuću takmičarsku sezonu završiti na solidnom 4. mestu, ali bez obzira na plasman činjenica je da su one u kratkom vremenu od zimske pauze prešle veliki put od osrednjosti do respektabilne ekipe. U tri utakmice otkinule su po bod svakoj od vodećih ekipa.
Popularne "plave golubice", fudbalerke Spartaka, prve su shvatile da sa "Vošom" nema šale jer su u prethodnoj utakmici na domaćem terenu od očekivane pobede izvukle tek mršav bod. Ambicije Subotičanki su šampionske i nedostaje im još jedna pobeda kako bi uknjižile šestu uzastopnu šampionsku titulu. Po rečima sportskog direktora Bojana Arsića, Spartak će sve svoje snage staviti u funkciju za predstojeću utakmicu protiv Vojvodine i nada se povoljnom ishodu.
 
U ovom momentu nije poznato koja će ekipa nakon "vojvođanskog derbija" srećnija napustiti teren, ali je sigurno da će ljubitelji ženskog fudbala uživati u lepoj i rezultatski neizvesnoj utakmici.
 


Vojvodina 4 : 5 Crvena zvezda
Mašinac 0 : 0 Spartak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 12 8 4 0 28
2 Mašinac 12 6 4 2 22
3 Crvena zvezda 12 2 3 7 9
4 Vojvodina 12 0 5 7 5