XS
SM
MD
LG

Sjajne aranđelovčanke Nevena Zečević, Ttijana Usanović i Nevena Ristić pobednice Smederevske lige u streljaštvu

Nevena Zečević iz Streljačkog kluba „Aranđelovac“ sa 175 krugova i Novica Petrović, član ekipe „Juteks“ sa 184 kruga i osvojili su prva mesta u petom „Smederevskom kupu“ u gađanju serijskom vazdušnom puškom na strelištu u Sportskoj hali Smederevo, u subotu 24. aprila.

Pobednici smederevske lige u streljaštvu

Aranđelovačke strelkinje: Nevena Zečević, Mladena Ristić i Tijana Usanović, u poslednjem kolu Smederevske u finalnom raspucavanju, odnele su pobede i u ekipnoj i u pojedinačnoj konkurenciji…

U ekipnoj konkurenciji nadvladale su vrlo jaku ekipu Nju Presa iz Smedereva…

U dramatičnom finalu (8 strelkinja, na ispadanje) u poslednje 4 takmičarke ostale su sve tri Aranđelovčanke…

Na raspucavanju dodatnih hitaca smirenija je bila Nevena Zečević i osvojila Smederevsku ligu u pojedinačnoj konkurenciji. Drugo mesto je zauzela Mladena Ristić, a treće Marija Aničić iz Smedereva, dok je četvrta takođe članica Streljačkog kluba Aranđelovac Tijana Usanović.

Dame spremne za početak takmičenja

Finale je izborio i član SK Aranđelovac Aleksandar Matić. Zauzeo je osmo mesto u ukupnom plasmanu od 26 strelaca, koliko je ih je učestvovalo u Ligi…

Takmičenje je održano na strelištu u Hali sportova Smederevo i bilo je to poslednje sedmo redovno kolo pete, tradicionalna Smederevske lige u streljaštvu.Peta Smederevska liga u streljaštvu je počela 1. marta a završena je u petak 24. Aprila finalnim gađanjima u ženskoj i muškoj konkurenciji, nakon čega su proglašeni i najbolji pojednici i ekipe u obe konkurencije, kao i pobednik Smederevskog kupa.

Finale smederevskog Kup-a u kome nastupa 8 najboljih umuškoj i ženskoj kategoriji počelo je u 19 časova. Najbolji plasman određen je bez odbijanja najlošijeg kola, što znači da u generalni plasman ulazi svih 7 kola lige. Finale se pucalo po novim pravilima Svetske streljačke federacije u međunarodnom programu.Glavne karakteristike su da su strelci finalno gađanje počeli od nule. Nakon probe i pripreme koja je trajala 8 minuta za pušku, suledilo je predstavljanje finalista, zatim 2 minuta finalne pripreme i probe. Nakon toga pucalo se 2 serije po 3 dijabole za vreme od 150 sekundi. Zatim se pucalo po 2 dijabole – jedna dijabola za 50 sekundi. Nakon svake 2 dijabole ispadao je jedan strelac. Navijanje je dozvoljeno, nepisano je pravilo da ne smete strelca da zovete po imenu!

Strelci na vatrenoj liniji u Smederevu

Organizatori smederevske streljačke družine „Smederevo“ i „Heroj Srba – Bezbednost“ osvajača Kup-a u ženskoj i muškoj kategoriji nagradili su posebnim peharom. U konačnom bodovanju za plasman pojedinačno i ekipno računlo a se pet najboljih rezultata iz sedam kola. 

Najstariji i najuspešniji smederevski strelac Novica Petrović je potvrdio dominaciju u muškoj konkurenciji. U finale je ušao kao ubedljivo prvi u ligi i na završnom takmičenju pobedio ispred klupskog druga iz Juteksa Radoslava Mirkovića.  Njih dvojica su najviše doprinela da Juteks trijumfuje i ekipno, “za dlaku” ispred Alufiksa. Obe ekipe su imale po 45 bodova po osnovnom kriterijumu – pet najboljih rezulta iz sedam kola, ali Juteks je sakupio bod više, kada se saberu bodovi u celom takmičenju.

Novi-stari šampion Novica Petrović,streljački Klub "Juteks"

Petrović je odbranio prošlogodišnju titulu. Vicešampionske titule pripale su takođe članovima najboljih ekipa u ligi: Radoslavu Mirkoviću sa 180 i Mladeni Ristić (175 krugova) , koja je prvo mesto izgubila u dodatnom hicu nakon izjednačkog rezultata posle 20-te dijabole.

Bronzane medalje osvojili su članovi drugoplasiranih ekipa u ligi „Alu fiks“ i „Nju pres“: Nikola Simić i Marija Aničić, koja je bila branilac titule.

Četvrta mesta i drvene medalje, koje se već treću godinu dodeljuju na „Smederevskoj ligi“ i „Smederevskom kupu“, osvojili su Saša Ilić („Alu Fiks“) i Tijana Usanović (SK „Aranđelovac“).

U finalu za peti Smederevski kup gađalo je po osam najboljih seniorki i seniora na osnovu pet najboljih rezultata iz sedam kola osme Smederevske lige. Plasman od petog do osmog mesta: peta mesta osvojili Borivoje Provčin („Alu fiks“) i Jelena Tasić („Nju pres“), šesta Novica Popović („Elektromorava“) i Marina Vasić (Železara), sedma Dragan Florić (Alu Fiks) i Milica Dragić (Železara), a osma Aleksandar Matić (SK „Aranđelovac“) i Milica Luković („Nju pres“).

Gađalo se u papirnate mete, 20 hitaca, na cele krugove, na ispadanje.

Bistro oko,čist um i sigurna ruka za pogodak u metu

 

Medalje, pehare i diplome uručivali su Novica Petrović, član Streljačke družine „Smederevo“ i Ljiljana Adžić, predsednik Streljačkog kluba „Heroj Srba“.

Seniori, finale:                                                                       Seniorke, finale:

1. Novica Petrović (Juteks) 184                          1. Nevena Zečević (SK Aranđelovac) 175

2.Radoslav Mirković (Juteks) 180                       2. Mladena Ristić (SK Aranđelovac) 175 (odlučilo raspucavanje),

3. Nikola Simić (Alu fiks) 163                             3. Marija Aničić (Nju pres) 153

4.Saša Ilić (Juteks) 142                                     4. Tijana Usanović (SK Arenđelovac) 133

5. Borivoje Provčin (Alu fiks) 124                        5. Jelena Tasić (Nju pres) 113...

                                          Konačan ekipni plasman (šest najboljih rezultata)

1. Juteks 45 bodova (52 ukupno)                         1. Aranđelovac 33 boda

2. Alu fiks 45 (51)                                               2. Nju pres 32

3.Železara 32                                                     3. Železara 26

4. Pehari MB 31                                                 4. ZC Sveti Luka 18

5.Aranđelovac 26                                               5. Okružni zatvor 14

6. Heroj Srba 22                                                 6. JKP Vodovod 9

7. Okružni zatvor 10

8. JKP Vodovod 9

Plasman posle sedam kola (zbir pet najboljih rezultata)

Seniori:

1. Novica Petrović (Juteks) 938,

2. Borivoje Provčin (Alu fiks) 922,

3. Nikola Simić (Alu fiks) 920,

4.Radoslav Mirković (Juteks) 894,

5. Novica Popović (Železara) 886... Ukupno 34 strelca.

Sedmo kolo: Petrović 187, Simić 186, Provčin 182...

Seniorke:

Jelena Tasić(Nju pres) 912,

2. Marija Aničić(Nju pres) 894,

3. Mladena Ristić  (Aranđelovac) 888,

4. Nevena Zečević (Aranđelovac) 884,

5. Tijana Usanović (Aranđelovac) 877.

Poslednje, sedmo kolo: 1. Ristić 189, 2. Tasić 182, 3. Aničić 178...

Deo teksta i foto:

1. www.semendria.com ,

2. zvanična fejsbuk strana Streljačke družine “Smederevo” - www.facebook.com/sdsmederevo"