XS
SM
MD
LG

Odbojkašice i odbojkaši Šumadije u seriji , maksimalne pobede za vikend

Odbojkašice i odbojkaši Šumadije iz Aranđelovca uspešno su okončali još jedan vikend ostvarivši maksimalne pobede protiv svojih rivala , od kojih ona koju su momci zabeležili na gostujućem terenu , ima nešto veću težinu , jer se ovim trijumfom ekipa trenera Stefana Antelja probila na deobu prvog mesta Druge lige Centar , gde se već duže vreme nalazi ekipa VGSK iz Velikog Gradišta koja je pomalo neočekivano pretrpela poraz na domaćem terenu od Zaslona rezultatom 2:3.

Odbojkašice su u subotu u SRC „Šumadija“ savladale ekipu Mladog Radnika iz Požarevca rezultatom 3:0 , po setovima 25:7 , 25:18 i 26:24 , u meču u kome je domaćin bio dominantan u prva dva seta koja je ubedljivo rešio u svoju korist. Požarevljanke su pokušale da se vrate u utakmiicu u trećem setu ali je ekipa trenera Branimira Dejića sačuvala smirenost i osvojila bodove, koji joj 4 kola pre završetka sezone garantuju opstanak u drugoj ligi „Centar“.

Posle 14 odigranih kola , Šumadija je šesta na tabeli 10 ekipa sa 18 osvojenih bodova , četiri više u odnosu na sedmoplasirani Zvornik i sedam bodova prednosti u odnosu na Srbijanku iz Valjeva koja je na osmom mestu.Predposlednja je ekipa Zaslona sa 10 na začelju tabele je Mladi Radnik sa samo 4 boda.

Odbojkašice Šumadije iz Aranđelovca

Lider na tabeli , ekipa beogradske Rode sakupila je 39 bodova , drugoplasirana je ekipa Uba sa 4 boda manje dok je natrećem mestu Sterija sa 30 bodova. Četvrti je Spartak sa 27 a na petom mestu je Lazarevac sa 23 boda.

U ostalim utakmicama 14 kola druge lige Centar za odbojkašice , Sterija je savladala ekipu Uba 3:1 , Srbijanaka je u Valjevu savladala identičnim rezultatom ekipu zaslona , a identičnim rezultatom Spartak je u Ljigu saavladao ekipu lazarevca. Jedinu pobedu u gostima ostvarila je Roda koja je sa maksimalnih 0:3 savladala tim Malog Zvornika.

Upravo zbog učešća većine igrača ekipe Rode sa selekcijom Beograda na međunarodnom takmičenju , odbojkašice Šumadije će već večeras u maloj Sali SRC „Šumadija“ od 20:30 odigraće prvenstveni meč 15-og kola sa liderom na tabeli ovog takmičenja...

U ostalim utakmicama 15-og kola , narednog vikenda , sastaju se: Spartak - Sterija , Lazarevac – Mali Zvornik , Mladi Radnik – Srbijanaka 014 i Zaslon – Ub.

Petom pobedom u nizu odbojkaši Šumadije napravili su podvig , i posle ubedljive pobede rezultatom 3:0 u Mačvanskom Prnjavoru kraj Šapca , priključili se vodećoj ekipi VGSK iz Velikog Gradišta na čelu drugoligaškog centra sa identičnim broje bodova. Oni su u utakmici 14-og kola sa maksimalnih 0:3 , po setovima 20:25 , 17:25 i 23:25 savladala domaćina i ostavili ga na začelju tabele sa samo jednim osvojenim bodom. Aranđelovčani su bili dominantni u prva dva seta , lako h rešili u svoju korist dok je u trećem setu „fenjeraš“ lige pokušao da spreči potpuni poraz te je ovaj deo utakmice završen sa nešto manjom prednošću gostiju iz Aranđelovca.

Odbojkaši Šumadije iz Aranđelovca

U ostalim utakmicama 14-og kola Loznica je u Topoli savladala ekipu karađorđa sa 0:3 , Mladenovac je bio bolji od ekipe laki star 3:1 , Rudar je bio bolji od Jedinstva sa 3:0 dok je u dramatičnoj utakmici unoj preokreta lider na tabeli VGSK poražen od Zaslona rezultatom 2:3 (25:19 , 18:25 , 20:25 , 25:17 i 14:16) u Velikom Gradištu.

Četiri kola pre kraja takmičenja drugoligaški karavan „u centru“ predvode VGSK iz Velikog Gradišta i Šumadija sa po 32 boda , treća je Loznica sa dva boda manje , a na četvrtom mestu je ekipa Zaslona sa 29 bodova. Ova četiri tima sa manje ili više šansi u zavisnosti od rasporeda utakmica do kraja sezone konkurisaće za najviši plasman i titulu prvaka a mnogo toga odlučiće međusobni dueli VGSK i Šumadije u 16-om kolu , kao i meč u Aranđelovcu u okviru 17-og kola koji će odigrati odbojkaši Šumadije i Loznice.

Narednog vikenda u mečevima 15-og kola sataju se: Rudar – Karađorđe , Jedinstvo BMR Petlovača 1947 , Laki star – VGSK , Zaslon – Loznica i Šumadija – Mladenovac.

Tabele drugih odbojkaških liga "Centar" posle 14-og kola takmičenja