XS
SM
MD
LG

Sombor : Novi kiks Omladinca, Kordun sve bolji, šantićani nastavljaju niz, a Radnički poražen u Šikari

Negde generalne probe, uglavnom prijateljske , kontrolne utakmice, odigrane su prvog martovskog vikenda na terenima somborske opštine u veoma lošim uslovima za igru , jer su tereni bili mokri i klizavi, pa su igrači imali dodatne napore da kontrolišu let lopti i da se paze težih povreda.

U subotu su u Apatinu igrali vojvođanski ligaši, domaća OFK Mladost i čonopljanska Sloga. Sa tesnih 2:1, i to golom Vujina u 90+1 minuti, slavili su domaći fudbaleri, koji su i poveli golom Jovovića u prvom poluvremenu,a Mladen Kovačević je izjednačio na 1:1. Utakmicu je sudio Miodrag Rakić iz Apatina.

Na igralištu kraj pruge, somborski železničari su odigrali revanš utakmicu sa Mladosti iz Kruščića,a rezultat je bio nerešen 1:1. Poveli su gosti golom Vasiljevića,a izjednačio je Nemanja Bulović u drugom poluvremenu. Ovo je četvrti gol ovog igrača u pripremnom periodu, na svakoj utakmici po jedan.

Na Bukovcu su u subotu igrali Omladinac i Krivaja iz istoimenog mesta, član subotičke Lige. Meč je obilovao golovima, a lošije su prošli domaći fudbaleri, koji su poraženi sa 2:5 (1:3). Oba gola za Omladinac postigao je Darko Dorotić.

Somborski Radnički je imao generalnu probu  u izletničkoj šumi i poražen je sa timom iz Područne Lige, ekipom OFK Šikare sa 2:0 (1:0). Domaćini su poveli golom Bandobranskog u 30 minuti udarcem sa bele tačke. na 2:0 povisio je Antičević u 75 minutu. Utakmicu je sudio Dušan Lukić iz Sombora. Domaći sastav na ovoj utakmici  je izgledao ovako: Čortan,Serenčeš,Antičević,Rančić, Bećanović, Sečujski, Bandobranski, Pejin, Bačić,D. Cvijetić i F. Cvijetić. U drugom poluvremenu su igrali : Petreš,Jošić,Džebić,Mišković,V.Antičević, Krstić i Petronić. Za  Radnički su igrali : Pavasović,Tevanović, Vaci,Josić, Martinović, Dmitrović, Sekulić, Miletić, Gnjatović, Karas i Nenadić. Još su igrali: Romić, Popov, Bobanac, Kovačević, Trbojević , Mudrić i Zorić.  

U Aleksa Šantiću je igrana utakmica između domaće istoimene ekipe i Solida iz Subotice. Cipelari iz grada sa severa Bačke su vodili u prvom poluvremenu sa 0:1, a domaćin je u drugom poluvrermenu preokreno rezultat u svoju korist, i na kraju je bilo 3:1. Dva gola je dao Aleksandar Sjeran, a jedan Srđan Pejak. Utakmicu je sudio Rajko Tomić iz Alekse Šantića.

Raskvašeno i blatnjavo igralište ŽAK-a u Somboru bilo je poprište prijateljske utakmice između domaćeg OFK Metalca i Korduna iz Kljajićeva. Uslovi za igru su bili veoma teški,a rivali su se odužili malobrojnoj publici golovima u oba poluvremena. Kozlina u 12 minuti dovodi Kordun do 0:1, a 8 minuta kasnije Lekaj izjednačuje na 1:1. Na 4 minuta pre odlaska na odmor Đorđević dovodi goste do 1:2 i taj rezultat ostaje na poluvremenu. U drugom delu utakmice, gosti sa tri gola pune mrežu Kekića,a Saša Antal ublažuje poraz svojim golom , tako da je konačno bilo 2:5 u korist kljajićevčana.Utakmicu je sudio Haler iz Sombora. Domaćin je izveo sledeći sastav: Ogrizović, Krstanović, Kesegić, Valentin, Pačirski V., Trbojević,Pekez, Sabo, Lekaj, Antal i Mileković. U drugom poluvremenu ušli su još golman Kekić i Urtail. U sastavu somboraca nedostajalo je nekolicina standardnih igrača : Zvekanov, M. Pačirski, Mazinjanin, Bogunović, Kljajić i Kovačević.

OFK Metalac Sombor

Kozlina prati let lopte u 12 minuti, kada je savladao Ogrizovića iz OFK Metalca

Akcija gostiju iz Kljajićeva iz prvoga poluvremena

Sve jači i spremniji dočekuju strat u prolećnom delu Područne Lige, ekipa Korduna iz Kljajićeva