XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Nikodijević najavio izgradnju strelišta u Beogradu

BEOGRAD, 29. februar (info centar).- Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada Beograda na koferenciji za medije povodom atletskog mitinga “Srbija open” koji će se održati 1. marta u novoj atletskoj dvorini u Beogradu, između ostalog, se zahvalio i čestitao strelcima koji beleže izuzetne uspehe, iako Streljački savez Srbije radi u teškim uslovima i istakao:

– Ekskluzivno bih najavio izgradnju streljačke dvorane i stvaranje baze i uslova kako bismo dobili dostojne naslednike Jasne Šekarić i ostalih olimpijskih šampiona. Nećemo se zaustaviti ovde, već nastavljamo i dalje da stvaramo uslove za buduće šampione u Beogradu i Srbiji!

Na konferenciji za medije je, takođe, istaknuto da je Beograd uvek je bio odličan domaćin velikih međunarodnih takmičenja zahvaljujući ljudima koji su posvećeni ovom gradu, a i sportu u celini.

Nikodijević je ovom prilikom najavio, uz otvaranje prve atletske dvorane u Beogradu, i dvoransko Evropsko prvenstvo u atletici naredne godine, istakavši da će naši atletičari konačno imati mogućnosti da se adekvatno pripreme za takmičenja.

– Nećemo koristiti magacinske prostore i skloništa, već će atletičari imati svoj dom gde će moći da se pripremaju. Pre toga, Srbiju čekaju Olimpijske igre u Riju i nadam se, prve medalje, a sve je to dokaz da se radi sistematski i studiozno i da je ovo stvaranje baze za buduće šampione. Grad Beograd je zajedno sa Atletskim savezom Srbije dogovorio da će svim klubovima sa teritorije Beograda omogućiti preko 1.500 sati besplatnih termina u zimskom periodu. To i jeste smisao izgradnje dvorane da se omogući mladima da se bave sportom – rekao je Nikodijević i dodao da je obaveza Grada Beograda da stvara uslove za sve sportove kako bi se oni dalje razvijali i kako bi sportisti osvajali medalje. Prisustvovali su i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, direktor mitinga Dragutin Topić, kao i atletičari Ivana Španović i Asmir Kolašinac.

(Izvor: Beoinfo)