XS
SM
MD
LG

Holanđani bolji od Hajduka

Već po sastavu domaćih dalo se naslutiti da će Kuljani dati maksimum i srce na parket,  jer je trener Željko Marić imao sve igrače na raspolaganju. Sa druge strane, trener Igor Miricki je imao problema sa sastavom jer zbog suspenzije nije bio u sastavu odlični Boris Bodonji, a nedostajali su još i Janjić, Govedarica, Marjanac, da ne spominjemo Davora Samardžića i Marka Živkucina...

Krenimo redom na početku mirnija i opreznija igra na obe strane. Domaćinu bi pobeda donela visoko treće mesto na tabeli a gostima prvo mesto i overenu jesenju titulu. Početni sastavi – Hajduk: na golu Anđelić Car Vladan, u polju Kiš – Bogovački – Ćetković i Šinka. Vrbašani su počeli u sledećem sastavu - vratar mlađani Marinković Martin, a prvu postavu su činili Pokrajac – Peković – Perović i kapiten Ačanski.


Nekoliko poluprilika na obe strane sve dok u 16. minutu meča holanđani igraju dupli pas i brzonogi Novaković plasira loptu iza leđa nemoćnog Anđelića 0:1! Do kraja prvog dela meča prvo su kuljani imali šansu ali je nisu iskoristili da bi potom strelac vodećeg gola Novaković u jednoj kontri postigao i drugi gol ali je neopravdano poništen zbog navodnog prekršaja nad domaćim vratarom, ipak rezultat se nije menjao.

U nastavku bura, trener domaćih čestim izmenama forsira tempo, ali ni vrbašani ne zaostaju bez obzira na oskudicu igrača na ovom bitnom meču. U 24. minutu Rakić poravnava na 1:1 iz brze kontre gde se nije snašao vratar gostiju Marinković, a publika se budi. Igra se otvorila na obe strane. Pet minuta kasnije vrbašani imaju brojčanu prednost, ponovo vode preko hitrog Pokrajca 1:2! Prethodila je odlična solo akcija Perovića koga je startom sa leđa stralac Rakić sprečio da postigne pogodak. Opravdano pokazan put u svlačionicu i crveni karton, a Holanđani znalački koriste situaciju i već pomenuti Pokrajac povisuje rezultat. U 34. minutu utakmice opet vrbašani imaju izglednu priliku sam na metar od praznog gola promašuje loptu Novaković a Hajduk opet u kontri atakuje, igrač Holanđana Peković uklizava a lopta ga pogađa delom u ruku delom u telo, sudija Radojčić neumoljiv panal, strelac je ponajbolji igrač domaćih Ćetković – 2:2! Igrali su tada domaći na ivici žileta jer su dobrih devet minuta imali 5 akumuliranih prekršaja. I neminovno se dogodilo prvo u 38.minutu je opravdano dosuđen 6 prekršaj da bi loptu uzeo kapiten Ačanski i silovito šutirao sa 7 metara jer je birao mesto gde je napravljen prekršaj, ali golman Anđelić izleće na skoro četiri metra i brani! Umesto da se ponovi kazneni udarac sudijski par pokazuje nastavak igre... Minut  pre kraja mlađani ali super talentovani Perović postiže gola za vođstvo 2:3, muk na tribinama, a slavlje klupe gostiju. Do kraja vrbašani su imali još jednu priliku da sa 10. metara potvrde vođstvo ali je ovog puta Perović neprecizan. Trener Marić nije uvodio petog igrača već je golman Anđelić bio u poslednjem napadu ali bez uspeha.

Hajduk:  1. Anđelić Vladan (golman), 3. Kiš Robert, 4. Bogovački Dejan, 10. Ćetković Slobodan, 13. Šinka Dejan, 2. Bogićević Aleksandar, 5. Jančevski Filip, 7. Radović Dragan /kap./, 8. Husak Robert, 9. Rakić Milan, 11. Licenberger Viktor, i 12. Marić Marko (golman). Trener: Željko Marić.

Leteći Holanđanin:  18. Marinković Martin (golman), 10. Ačanski Željko /kap./, 20.Peković Nemanja, 6. Pokrajac Miloš, 8. Perović Predrag, 16. Đurović Marko (golman), 7. Novaković Miroslav, 14. Đukić Miloš, 5. Lazetić Radoslav, i 15. Đurđevac Marko. Trener:  Igor Miricki.


Hajduk 2 : 3 Leteći Holandjanin
Apa Futsal 2 : 2 Tvrdjava
Srbobran 4 : 6 Forum
Kikinda 4 : 5 Viking
Telep 3 : 8 Tango
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Leteći Holandjanin 9 8 1 0 25
2 Forum 9 6 2 1 20
3 Apa Futsal 9 4 2 3 14
4 Tvrdjava 9 4 2 3 14
5 Tango 9 4 1 4 13
6 Hajduk 9 3 3 3 12
7 Viking 9 3 2 4 11
8 Telep 9 2 2 5 8
9 Srbobran 9 2 1 6 7
10 Kikinda 9 1 0 8 3